Apie projektą:

Bendraautoriai: Tomas Umbrasas, Aidas Barzda, Tautvydas Vileikis, Karolina Raževičiūtė
Šalis: Lietuva
Plotas: 36,76 m2

P. Šlaičius

Jaukus ir mažas butas naujai vystomoje Paupio teritorijoje Vilniuje. Pradinė programa buvo sukurti paprastą, bet patrauklų butą nuomai. Galite paklausti: „Kodėl tiek daug šlaitų?“ ir mes atsakysime, kad viskas prasidėjo nuo vieno didžiulio rekuperacinio vamzdžio, einančio palei sieną per visą butą. Ir tada viskas prasidėjo... Norėdami paslėpti vieną vamzdį, sukūrėme nuožulnių erdvių ir angų kompoziciją, kurios visos žaidžia tą patį žaidimą viename mažame bute. Priartėję prie rezultato pamatėme, kad šis mažas butas tapo ne tik namais, bet ir maža skulptūra, kurią norisi visada turėti su savimi. Be to, kai pirmą kartą įėjome į butą, jis vis dar buvo statybų procese ir pamatėme plytų sieną, supančią visą interjerą. Kodėl gi ne? Pasilikime. Nudažyta plytų siena buvo geras papildas, kad interjeras būtų šiuolaikiškas ir netikėtai patrauklus. Norėdami jį užbaigti, mes tiesiog turėjome pasirinkti grindis. Butukas jau turėjo jaukią, loftišką išvaizdą todėl pasirinkome betonines grindis, kurios vientisai užpildė visas erdves. Baigta. Mums patiko ir labia džiaugiamės, kad klientui taip pat.Taigi, buto funkcinė schema yra labai įprasta. Tik mažas miegamasis yra truputį kitoks. Mes jį padalinome į du atskirus „kambarius“, su dviem įėjimais. Vienas įėjimas miegui, kitas – darbui ir drabužinei, bet tai yra ta pati erdvė. Mažas, bet netikėtas P. Šlaičius. Butas, su kuriuo buvo labai įdomu dirbti.

Mr. Sloping

Cozy, tiny apartment in the newly developed living area in Vilnius, Paupys. The initial program was to create a simple, but attractive apartment for rent. You may ask: “Why so many slopes?” and we may answer that all started with one huge recuperation pipe that went along the wall through all the apartment. And then all started… To hide one pipe we developed a composition of sloping spaces and doorways that all play the same game in one tiny apartment. Coming closer to the result we saw that this small apartment became more than a place to live, it became a little sculpture, that you almost want to carry it anywhere you go. Apart from that first time we entered the apartment, it was still under the construction and we saw a brick wall surrounding all the interior. Why not? Let’s keep it. The painted brick wall was a good kick to keep the interior design contemporary and in a way unexpectedly attractive. To finish it we just had to choose the flooring. All the place had already very industrial, but cozy look, so we went with a concrete floor that filled all the spaces. Done. We love it and we are happy that the client loves it too. So in general the functional scheme of the apartment is very common. Apart from that only a small bedroom that we divided into 2 separate “rooms” with two entrances. One entrance for sleeping and the other for working and dressing. But it is still the same space. Small, but unexpected Mr. Sloping apartment that was very interesting to work with.

Nuotraukos: Andrius Stepankevičius