Apie projektą:

Šalis: Lietuva
Plotas: 50 m2

Butas „Linkmenų ežerų“ kvartale

Projektuojant buto interjerą buvo siekta sukurti solidžią, tačiau jaukią erdvę vyrui. Erdvės idėjai išreikšti buvo pasirinkta achromatinė spalvų gama, geometrinės formos ir saikingas spalvų bei medžiagų panaudojimas.

Projekte stengtasi paslėpti dirbtinius šviesos šaltinius, panaudojant priglaistomus šviestuvus bei formuojant dekoratyvinį LED pašvietimą lubų nišose, todėl juodos spalvos šviestuvai kambariuose tampa tarsi akcentai.

Sudėtingiausia užduotimi tapo įėjimo zonos formavimas, kadangi įėjimo durų varstymas buvo numatytas į buto vidų. Toks sprendimas paskatino formuoti įėjimo spintos baldą atmetant standartinės spintos sampratą. Formuojant spintą lauko drabužiams buvo numatyti du tūriai – vienas kabinamiems drabužiams, kitas batams laikyti, išskiriant juos spalva ir medžiagiškumu.


Nuotraukos: Deimantė Dubauskaitė