Privatus gyvenamasis Nr. 35 2021

1_vonia_YCL.jpg

Apie projektą:

Bendraautoriai: Tomas Umbrasas, Aidas Barzda, Tautvydas Vileikis, Justė Surplytė
Šalis: Lietuva
Plotas: 142,2 m2

Modest

Dviejų aukštų buto renovacija Vilniuje, Žvėryne. Kuklus, malonus ir svetingas. Butas, kuriame vyrauja kuklumas, bet ne ekstravagancija. Projektas patenkina kasdieninius šeimininkų poreikius, o pagrindinės erdvės sukuria skirtingą kokybę bei nuotaiką įvairioms progoms.

Pirmąjį aukštą sudaro pagrindinė šeimos erdvė, virtuvė, miegamasis, namų biuras, nedidelis vonios kambarys ir sandėliukas. Antrasis aukštas skirtas tik namų šeimininkams su erdviu vonios kambariu, miegamuoju ir terasa, iš kurios atsiveria puikus vaizdas į Žvėryno panoramą.

Iš pradžių pagrindinis miegamasis turėjo būti pirmame aukšte, tačiau po projektavimo proceso ir naujo pasiūlymo antrajam aukštui klientai nusprendė sukurti savo oazę antrame aukšte. Šviesios ir jaukios erdvės sukuria nepakartojamą kokybę, o pirmasis aukštas tapo poilsio, svečių ir darbo vieta.

Laiptai, vedantys į antrą aukštą, sukurti su šiek tiek išlenkta siena ir langu, kad į tamsią laiptų aikštelę patektų natūrali šviesa ir akligatvį paverstų minkštu užbaigimu kviečiančiu pakilti į ramybės oazę.

Pilkšvą šilką primenantis raštas gaubia visą butą, o stipri medinė tekstūra sustiprina svajingą pasivaikščiojimą interjero viduje. Kuklūs, žemiški ir jaukūs namai. Vieta poilsiui.

English:

Two floors apartment renovation in Vilnius, Žvėrynas. Modest, kind and welcoming. Apartment where modesty takes place over the extravaganza. The project attends the owner’s daily needs and it’s social spaces create different mood for different occasions. 

The first floor consists of a main family space, kitchen, bedroom, home office, small bathroom and utility room. While the second floor is dedicated strictly to the masters of the house with a roomy bathroom, bedroom and a terrace which offers a great view of the Žvėrynas panorama.

At the very beginning main bedroom had to be on the first floor, but after design process and new proposal for the second floor clients choose to create their own oasis on the second floor. Bright, cozy spaces create unique quality for daily routine while the first floor became more guest, work and gathering oriented. 

Stair that leads to the second floor designed with a little curved wall and window to let some natural light to the dark stair area.

Greyish silk like pattern envelopes all the interior and strong wooden texture on the floor enhances dreamy walk inside the apartment. All in all is very modest, earthbound and cozy home. Place to rest.

Fotografijų autorius: Andrius Stepankevičius.