Aya Voišnis

Apie projektą:

Šalis: Lietuva
Plotas: 90 m2

Very Good Project 11

Šiame užmiesčio kotedže puikiai pavyko išlaikyti vieną bendrą vientisą interjero stilistiką, kuri atsispindi būsto išplanavime, naudotose medžiagose, parinktose spalvose bei detalėse.

Projektuojant šį interjerą daug dėmesio skirta nagrinėjant lokaciją mieste – tai yra užmiesčio town house tipo kotedžas – ši objekto lokacija nulėmė sprendimą pirmojo aukšto grindims naudoti akmens masės plyteles, o norint erdvę padaryti jaukia – luboms pasirinktos ąžuolo parketlentės.

Pirmąjame būsto aukšte yra numatytas tambūras, virtuvės zona, valgomasis kartu su svetainės kambariu ir WC patalpa, suformuota po tūriniais laiptais į antrąjį aukštą.

Kiek labiau nekasdienis sprendimas, nulemtas noro išlaikyti erdvės vientisumą buvo pagal individualų užsakymą gaminama ažūrinė tambūro ir valgomojo zonos atitvara – ją sukūrėme išskirtinai šiems namams, norėdamos sukurti įspūdingą pirmąjį reprezentacinį vaizdą įėjus į namus – už ažūro matomą valgomojo erdvę, bei svetainės zoną.

Laiptų projektas irgi netipinis – išlaikantis švarias formas bei sukuriantis vieną vientisą virtuvės aukštojo korpuso, paslėpto WC po laiptais ir turėklais tūrį.

Antrajame būsto aukšte numatytas pagrindinis miegamasis su jame laisvai pastatoma vonia, vaiko kambarys bei bendro naudojimo vonia – į kurią, natūralios šviesos patekimui buvo suformuoti švieslangiai iš šių dviejų patalpų. Lubose yra suformuoti mediniai balkiai su LED apšvietimu, grindims naudotos chevron ąžuolo parketlentės – norėjome atskirti grindų ir lubų dangas.

English:

Main idea was to maintain a consistent style with plan structure, materials, colours and details.

Suburb location of the town house was our focus point for main used materials. Stone texture tiles were used for the first floor, for ceiling – wooden oak planks to warm up the space.

On the ground floor of the house there is hall, kitchen, dining area and living room. Small bathroom is under the stairs.

More unusual decision was for hall-dining area partition. It is custom made and creates unique atmosphere of this interior.

Stair and bathroom walls are covered in oak veneer and creates strong compositional element in the main space.

Master bedroom with free standing bath and kids room are on the second floor. Main bathroom has windows for natural light. Ceiling are decorated with wooden beams with integrated LED lighting.

Nuotraukos: Antanas Šrimaitis

57