Apie projektą:

Pagrindinė autorė: Paulina Biežytė
Bendraautorė: Gabrielė Sereikaitė
Šalis: Lietuva
Plotas: 100 m2

Butas šalia Vilnelės

Šeimai skirtas 100 kvadratinių metrų butas. Šiame bute patogiai išdėstytos tiek privačios tiek bendros erdvės. Plane vizualiai butas padalintas į dvi dalis. Vienoje tėvų ir vaikų miegamieji bei vonios kambariai, kitoje pusėje svetainė su virtuve ir valgomuoju. Buto koloritą padiktavo tiek pačio namo eksterjeras tiek vaizdas pro langą. Pro buto langus atsiveria kvapą gniaužiantis Markučių kraštovaizdžio draustinis ir jame tekanti Vilnelės upė. Norėjosi, kad spalvų dermė būtų harmoninga, todėl buvo naudojamos švelnios žemės spalvos. Buvo stengiamasi sukurti tokį interjerą, kuris neužgožtų vaizdo pro langą o vienas kitą papildytų.

English

Family-oriented apartment of 100 square meters. This apartment offers both - private and public spaces that are conveniently planned and stationed. The plan shows the apartment to be visually divided into two parts. The first part contains master bedroom and bathroom, together with children rooms and bathroom, while the second part is where the living room with kitchen and dining area are located. The color sceme of the apartment was dictated by both - the exterior of the house itself and the view through the window. Through the windows of the apartment you can see the breathtaking landscape of Markučiai Reserve with river Vilnelė flowing within. In order for the color cheme to be harmonious, soft and earthy colors were used in this apartment. Efforts were made to create an interior that would not obscure the view through the window but complement each other instead.

Nuotraukos: Benas Šileika