Butas Baltupiuose

Pagrindinė interjero idėja – sukurti vientisą buto stilistiką, apjungiant bendrą svetainės su virtuve kambarį su holu. Tam naudota faneruota medžio siena, integruojant į ją berėmes duris į vaikų kambarį, lauko drabužių spintą, Vientisa faneruota siena užsisuka link svetainės, suformuodama šio kambario akcentą. Svetainė korpusiniai baldai taip pat jos dalis. Visa tai sudaro logišką, vientisą kompoziciją, butą labiau suasmenina ir padaro išskirtinį.

Vonios kambaryje taip pat panaudota faneruota plokštė, atkartojanti svetainės ir holo sprendimus. Funkciškai tai leidžia praplėsti spintelių tūrį ir spręsti tai netradiciškai.

Atsisakius papildomo san. mazgo, ši erdvė tapo sandėliavimo patalpa su skalbyklos paskirtimi. Šis sprendimas leido vonios kambarį suprojektuoti erdvesnį, o skalbimo funkciją iškelti į atskirą patalpą.

Miegamojo ir vaikų kambario spintos projektuotos ir gamintos iš dažomo MDF, naudojant sienų spalvą. Tai leido vizualiai sumažinti jų tūrį, bet išspręsti darbužių saugojimo vietas.

Svetainės korpusinius baldus integravus į apjungiančią, dekoratyvinę, bendrą sieną su holu sutaupoma vietos svetainėje, atsiranda galimybė turėti darbo vietą, su galimybe ją uždaryti ir paslėpti. Vizualiai ši jungianti siena tampa viso buto interjero ašimi ir akcentu.

Virtuvės baldai spalviniu sprendimu suniveliuojami su sienų spalva. Taip funkciškai didelė virtuvė „nesuvalgo“ pagrindinės svetainės erdvės.

English

The main purpose of ​​the interior was to create a coherent space by combining a common living room with a kitchen and a hall. The walnut veneered wall panels were used for this purpose, integrating the hidden door to the children's room and the wardrobe. The veneered wall continues towards the living room, forming the accent of this room. Living room cabinet furniture is also part of it. They formed a logical, integral composition, making the apartment more personal and exclusive.

The bathroom also uses a veneered panel, repeating the living room and hall solutions. Functionally, this allows you to expand the storage space in an unique way.

The former second bathroom space became a storage-laundry room. By putting the washing machines to the storage space, it allowed the bathroom to be more spacious.

The master bedroom and the kids’ room’s cabinets were made from MDF which were painted in the wall color. This made them to visually reduce the volume.

Integrating the living room furniture into the veneered wall saved the living room space, making it possible to also integrate a workplace to the wall, with the option to close and hide it. Visually, this connecting wall becomes the axis and accent of the entire interior of the apartment.

The kitchen furniture is leveled with the color of the walls. Such a functionally large kitchen does not "eat" the main living space.

Nuotraukos: Mindaugas Lapinskas