Apie projektą:

Šalis: Lietuva
Plotas: 73,80 m2

Buto interjeras  Užupio terasose

Vilniaus senamiestyje esančiame trijų kambarių bute pagrindine užduotimi tapo baldų tūriais ir spalvomis interjere vizualiai paaukštinti lubas. Todėl buto centrinėje ašyje, koridoriuje, buvo pasirinkta nuleisti lubas paslėpiant visą vėdinimo sistemą, tam kad kiekvienas kambarys turėtų maksimaliai pakeltą didžiąją dalį lubų. Taip pat bute vyrauja vertikalūs sienų dekoro elementai, vertikalus pašvietimas suformuotose nišoje ir durys iki pat lubų.

Atsisakyta ryškių spalvų interjere, atmosferą kuria neutralūs spalviniai tonai ir skirtingi apšvietimo deriniai, tekstūriniai audiniai, tačiau kaip kontrastą paliekant tamsiai rudos medienos parketlentes. Bute norint išeliminuoti koridoriaus zoną, buvo pasirinkta tuo pačiu medžiagiškumu apjungti koridoriaus spintos ir svetainės lentynos baldą. Tokiu principu buvo sukurtas buto centre vizualinis tūris apjungiantis dvi skirtingas zonas.

 

 

Nuotraukos: Leonas Garbačauskas