Namas pušyne

Subtiliai prabangus, jaukus, kruopščiai suplanuotas ir tarnaujantis savo gyventojams – toks yra šis būstas. Namas pušyne demonstruoja, kad tikroji prabanga gali būti jauki ir šilta, patogumą, komfortą ir ilgaamžiškus dizaino sprendimus iškelianti virš tuščio dekoratyvumo. Moderni klasika, kurios santūrios detalės atsikartoja visame name, neatrodo iškritusi iš konteksto net ir nuo Vilniaus senamiesčio šiek tiek nutolusiame objekte.

Nors stovi neįtikėtinai gražiame miške, šis namas turėjo palyginti nedidelius langus, jų buvo mažai, o viduje tvyrojo prieblanda. Pirmas namo aukštas buvo sudalintas į mažas erdves, atskirtas viena nuo kitos, tamsias ir nejaukias. Tad pirmoji užduotis buvo įsileisti daugiau šviesos ir atverti vaizdus į ranka pasiekiamą, saulėtą mišką, vizualiai apjungti namo vidų ir išorę. Buvo suformuotas naujas vitrininis langas bei plačios stumdomos durys į erdvią terasą. Sekantis žingsnis buvo perplanuoti vidines erdves, mažus kambariukus sujungiant į erdvią valgomojo, svetainės ir virtuvės zoną. Dalis laikančios namo sienos buvo pakeista kolonomis, o naujai suformuotos angos išryškintos metalo plokštės apdaila.

Namo interjero dizaino projektas Vilniuje buvo įkvėptas jį supančio pušyno ir greta tekančios Neries. Žemiška rusvų spalvų paletė, pasiskolinta iš gamtos, natūralios ir itin kokybiškos medžiagos, ąžuolo parketas, akmens stalviršiai virtuvėje bei vonios kambariuose, kruopščiai suprojektuoti ąžuolo lukšto baldai kuria subtilios, tylios prabangos įspūdį. Aukso atspalviai, neretai rizikingi, šiame interjere kuria santūrų šiltų atspindžių žaismą. Moderni klasika, kurios žiupsnelis paįvairina šiltą žemišką interjerą, atsispindi prancūziškos eglutės Chevron grindų rašte, klasikinio akmens struktūroje, šlifuoto žalvario atspindžiuose. Rezultatas – namai, kurių interjeras nevargina ir nepabosta, kuriuose gera leisti laiką.

English 

The House between Pines was well thought out and designed to serve its inhabitants to the fullest. Subtle and quiet luxury is felt in every detail. Found in a quiet, sunny location near a river, the house opens to the surrounding nature. The interior is dominated by earthy tones, mixed with light and dark contrasts. Natural, high-quality materials, oak flooring, stone countertops, and solid wood furniture create an atmosphere of subtle, quiet luxury. Shades of gold, often risky, create a discreet play of warm reflections.

 

Nuotraukos: Dainius Voveris