Apie projektą:

Šalis: lietuva
Plotas: 120 m2

Senamiesčio apartamentai šalia Vilniaus bastėjos

Tai šviesi 120 kv.m. erdvė istorinėje miesto dalyje šalia gynybinės Vilniaus bastėjos. Pro plačius buto langus atsiveria kvapą gniaužianti senamiesčio panorama. Erdvėje jau buvo suplanuoti 2 miegamieji, tačiau šeimai su 3 vaikais buvo šiek tiek ankštoka. Paaukoję vieną galinį langą, sukūrėme papildomą miegamąjį ir vonią. Naujai suformuotą miegamojo ir svetainės erdvę skiria pagrindinis šio buto akcentas ir ašis - apvalių formų baldas, kuris iš vienos pusės tarnauja kaip drabužinė, o iš kitos – kaip televizoriaus baldas ir dalinė pertvara. Šį baldą supa dvi stiklo pertvaros. Būtent šios stiklinės pertvaros leidžia atskirti erdvę taip, jog prireikus ją galima būtų vėl apjungti. Stiklinėje pertvaroje, atribojančioje miegamąjį, panaudotas raštuotas stiklas, jis ne tik suteikia erdvei reikalingo privatumo, tačiau kartu suteikia interjerui charakterio ir nuotaikos. Kita stiklinė pertvara padeda suformuoti nedidelę prieškambario erdvę, stiklas čia skaidrus, kad pro langus būtų galima mėgautis nuostabiais vaizdais, o pačios pertvaros tarsi nejaustume. Interjero paletėje vyrauja daug baltos atspalvių. Svarbi medžiaga interjere – rusvo atspalvio ąžuolo lukštas balduose, kuris puikiai subalansuoja ir sušildo švarią baltą paletę. Grindys taip pat kontrastingos, tamsaus šilto šokolado atspalvio, kuris atsveria baltos spalvos sterilumą. Raštuotos plytelės prieškambaryje derinamos su marmuro akmens tekstūra gyvenamojoje erdvėje ir voniose. Interjeras modernus, jame vyrauja šiuolaikiški sprendimai, tačiau taip pat gausu eklektiškų detalių bei baldų, tokių kaip raštuotas stiklas, vintažinis stalelis ir kiti, interjeras tarsi atliepia lengvą aidą senesniems istoriniams laikams. Toks derinys šiai erdvei ne tik suteikia šarmo ir charakterio, bet ir susieja su supančia senamiesčio aplinka.

English

It is a bright 120 sq. m. space in a historical part of the city. A breathtaking panorama of the old town opens through the wide windows of the apartment. The space already had 2 planned bedrooms, but it was a bit tight for a family with 3 kids. By sacrificing one rear window, was created an additional bedroom and bath. The newly formed bedroom and living room space is separated by a piece of furniture with rounded shapes, which also serves as a wardrobe from one side and as TV unit and a partition from the other side. The glass partitions surrounding this furniture unit allow the space to be separated and connected again when desired. Another glass partition helps to form a small entrance hall space. The glass here is clear to allow you enjoy the wonderful views through the windows. The interior palette is dominated by many shades of white. An important material in the interior is brown oak veneer used in furniture, which perfectly balances and warms up clean white palette. The floor is contrasting too, in a dark warm shade of chocolate which counterbalances the sterility of white. Patterned tiles in the entrance hall are combined with white marble stone texture in the living space and bathrooms. Although the interior is modern and has a lot of contemporary solutions, it is full of eclectic details and furniture, such as patterned glass, some vintage furniture and other. Such combination connects with the surrounding environment of the old town and makes the space charming, moody and with the character. The interior is like a light modern echo to older historical times.

Nuotraukos: Antanas Štrimaitis

568