Miglė Surdokaitė

Apie projektą:

Šalis: Lietuva
Plotas: 300 m2

Kotedžas Vilniuje „Light Grey“

Pagrindinė užduotis buvo įrengti erdvų, beveik 300 kv. m kotedžą jaunai vilniečių šeimai. Pirmame aukšte – virtuvė su svetaine ir svečių WC patalpa. Antrame aukšte – šeimininkų miegamasis su vonios kambariu, vaikų kambarys ir vonia bei darbo kambarys. Išskirtinumo būstui suteikė aukštos lubos. 

Šeimininkai nenorėjo klasikinių motyvų, pirmenybę teikė išlaikytiems tonams. Interjere vyrauja žemės spalvos, kontrastą kuria šviesios grindys ir tamsus medžio lukštas. Vietoj užuolaidų pasirinktos modernios medinės žaliuzės. Kintančio dydžio mediniai tašeliai kartojasi visuose namuose, taip sukuriant ritmiką. Šie elementai atskiria virtuvės erdvę, įėjimo zoną, laiptus ir svetainę. Namuose daug kur panaudotas šilumą ir jaukumą sukuriantis medžio lukštas. Klientų pageidavimu, ant baldų ir sienų atsikartoja lenktos formos. Šie namai ir po daug metų nepraras aktualumo. Vienintelis interjero madose vyraujantis sprendimas yra apvalūs kampai.

Didelių gabaritų plytelės naudotos ne tik grindims, bet ir sienoms, televizoriaus sienelei. Pirmame aukšte dėl praktiškumo plytelės pasirinktos įėjimo ir virtuvės zonai bei laiptams. Miegamojo lovos galvūgalyje taip pat naudota plytelė, sukurianti sąsają tarp vonios ir miegamojo erdvės. Vienas įdomesnių sprendimų – kambario viduryje pastatyta lova. Aplink ją kuriamas veiksmas, o ilsintis galima stebėti vaizdą pro langą. Lenktas lovos galvūgalis – aptakių formų tąsa.

Kartu su komanda interjero dizainerė sukūrė jaukius, žemės spalvų namus, kuriuose juntama modernumo dvasia.

English

The main task was to equip a spacious, almost 300 sq. m cottage for a young family from Vilnius. The high ceiling gave the house its uniqueness.

Earth colors prevail in the interior, the light floor and dark wood veneer create a contrast. The wooden dots of varying sizes are repeated throughout the house, creating a rhythm. These elements separate the kitchen space, the entrance area, the stairs and the living room. In the house, wood veneer is used in many places, which creates warmth and coziness. At the request of customers, curved shapes are repeated on furniture and walls. 

Large-sized tiles were used not only for the floor, but also for the walls. One of the more interesting solutions in bedroom is a bed placed in the middle of the room, so you can watch the view through the window while you relax. The curved headboard is a continuation of the sleek forms.

Together with the team, the interior designer created a cozy, earth-colored house in which the spirit of modernity is felt.

Nuotraukos: Norbert Tukaj

872