Apie projektą:

Šalis: Lietuva
Plotas: 95 m2

Butas prie Bastėjos

Labai skaidrus, šviesus butas jaunai šeimai senamiestyje. Projektas išpildomas paliekant  natūralias betono lubas bei  sienas, jas šildant dūminto ąžuolo lentomis bei baltomis dėmėmis ant sienų ar lubų ten, kur reikalavo techniniai prendimai.  Nedaug baldų, detalių, taip leidžiant laikui ir šeimininkams pildyti savo istoriją. Ažuolas kaip natūrali medžiaga, su savo dūmintu poskoniu  persikelia ir į durų bei baldų paviršius. Stengiamasi kurti pakankamai monochromišką interjerą, tik šiek tiek spalvinant kai kuriomis detalėmis. Miegamasis kuriamas kaip ramybės oazė, kurioje savo natą atlieka ir tamsios vandenyno spalvos užuolaidos bei galvūgalis. O virtuvė integruojama į bendrą gyvenąmąją erdvę, naudojant tas pačias medžiagas tik papildomai pajungiant akmens masės plytelių stalviršį kuri atliepia bentono tekstūrą ir spalvą. Tos pačios plytelės naudojamos ir vonios patalpoje, siekiant maksimalaii sukurti vientisumą visų erdvių. Ypatinga erdvė – darbo kambarys, kurio pagrindinė vertybė – nuostabus vaizdas į gatvelę, vinguriuojančia palei vienuolyno sieną.  

English

This is a spacious apartment, designed with lots of concrete, white and oak surfaces. The monochromatic interior is designed to emphasize the magnificent views from the windows of the old town. Quality lighting,  good design furniture and few details are used, as it was wanted to leave the possibility of completing this interior later.

Nuotraukos: Enrika Samulionytė