Rūta Tutkutė Mikalauskienė

Apie projektą:

Šalis: Lietuva
Plotas: 112 m2

Butas Misionierių soduose

Buto išplanavime virtuvės baldų, vonių ir spintų tūris yra centre erdvės – atskiriantis miegamųjų zoną nuo bendros erdvės. Norint dar labiau pabrėžti šią funkciją, įrengiamos dvejos slankiojančios, pasislepiančios sienose durys, kurių pagalba yra galimybė suteikti dar daugiau privatumo „tėvų zonai“. Centrinis tūris vientisai dengiamas medžio lamelės lentelėmis kartu jame visiškai paslepiant vonių duris ir holo spintas.

Svetainėje projektuojamame balde įrengiamas skaitymo kampelis, TV zona, sandėliavimo spintos, baras, slepiamas rekuperatorius. Sulankstomų durų pagalba TV zona ir baras gali būti uždaromi, kuriant švarų ir neapkrautą vaizdą.

Darbo kambarys nuo holo atskiriamas stiklo pertvara, su tikslu į holą įleisti daugiau antrinės natūralios šviesos. Privatumui naudojamas rifliuotas stiklas ir įleistame į lubas bėgelyje kabinamos užuolaidos iš kambario pusės.

Kuriama šviesi, erdvi, moderni, jauki erdvė. Didelis dėmesys skirtas detalėms. Naudojamos natūralios medžiagos, mediena, akmens masės terrazzo plytelės, pasirinkti neutralių atspalvių tonai (balta, pilka, rusva), dviejų tonų mediena teikia įvairovės. Pasirinkti minimalistinės estetikos baldai ir akcentai. Erdvė neapkrauta, bet fukcionali ir subtiliai jauki.

English

In the layout of the apartment, the volume of kitchen furniture, bathrooms and wardrobes is in the center of the space - separating the bedroom area from the living space. In order to emphasize this function even more, two sliding doors, hiding in the walls, are installed, so it is possible to give even more privacy to the "parents' zone". The central volume is all covered with wood lamella boards, while completely hiding the bathroom doors and hall closets.

Wall unit furniture designed in the living room holds reading corner, a TV area, storage cabinets, a bar, and a hidden recuperator. With the help of folding doors, the TV area and the bar can be closed, creating a clean and uncluttered look.

The study room is separated from the hall by a glass partition, with the aim of letting more secondary natural light into the hall. For privacy, fluted glass is used and curtains are hung in the room.

A bright, spacious, modern, cozy space is being created. Great attention to detail. Natural materials, wood, stone mass terrazzo tiles are used, neutral tones are selected (white, gray, brown), two-tone wood provides variety. Furniture and accents of minimalist aesthetics are selected. The space is uncluttered, but functional and subtly cozy.

Nuotraukos: Leonas Garbačauskas

632