<< Grįžti į balsavimą

Gintaras Platūkis

Apie projektą:

Bendraautorė: JŪRATĖ PLATŪKIENĖ
Šalis: Lietuva
Plotas: 182 m2

Kviečiame balsuoti už patinkančius interjerus konkurse „Metų interjeras / Auksinė paletė“.

GYVENAMO NAMO DRUSKININKUOSE INTEREJRAS

REKONSTRUOTAS SODO NAMAS. LOKACIJA: ~ MIŠKU APSUPTI SODAI. PERFORMUOANT SVETAINĖS ERDVĘ, DEMONTUOTA PERDANGA, ATVERIANT SVETAINĘ Į SUPANČIĄ APLINKĄ. PERDARYTOS LANGŲ ANJGOS; ATLIKTAS NAUJAS PATALPŲ FUNKCINIS ZONAVIMAS. 

LAIPTINĖS VIETA IŠLIKO, NES JI JUNGIA RŪSIO, 1Ą, 2Ą BEI PALĖPĖS PATALPAS. AUKŠTŲ ZONOJE LAIPTAI PERDARYTI PANAUDOJANT LAIKANČIĄ GRŪDINTO STIKLO KONSTRUKCIJĄ:  ATITVERTOS  PAGALBINĖS RŪSIO PATALPOS IŠSAUGANT ERDVĘ, EKSPONUOJAMAS IŠSAUGOTAS VITRAŽAS.

BALKONE VIRŠ SVETAINĖS PANAUDOTI AKUSTINIAI SPRENDINIAI, MAŽINANTYS AIDĄ: ATITVARINĖSE STIKLO KONSTRUCIJOSE IŠPJAUTOS SKYLĖS, MAŽINANČIOS KIETŲ PAVIRŠIŲ PLOTĄ. PANAUDOTI GOBELENAI, AKUSTINĖS STATYBINĖS MEDŽIAGOS;

English

THE HOUSE SITS IN DRUSKININKAI RURAL NEIGHBOURHOOD SURROUNDED BY THE FOREST. 

THE TOTAL PLAN HAS BEEN REDESIGNED. THE CEILING AND SECOND FLOOR'S SLAB HAS BEEN REMOVED, OPENING TO THE LIVING ROOM. WINDOW POSITIONS ALSO HAVE BEEN ALTERED TO BETTER FIT CONTEMPORARY LIVING HABITS.

THE STAIRCASE HAS BEEN RETAINED AS IT CONNECTS THE BASEMENT, 1ST FLOOR, 2ND FLOOR AND THE ATTIC. IN THE FIRST FLOOR AREA, THE STAIRCASE HAS BEEN REDESIGNED USING A LOAD-BEARING TEMPERED GLASS STRUCTURE: THE BASEMENT'S ADDITIONAL ROOMS HAVE BEEN PARTITIONED OFF, PRESERVING THE SPACE AND SEPARATING BY FUNCTIONAL SCHEME. THE RETAINED STAINED GLASS WINDOW IS ON DISPLAY ALMOST FROM ANY LIVING ROOM'S ANGLE.

THE BALCONY ABOVE THE LIVING ROOM USES ACOUSTIC SOLUTIONS TO REDUCE ECHOES: HOLES ARE CUT IN THE SUPPORTING GLASS STRUCTURES TO REDUCE THE AREA OF HARD SURFACES. TAPESTRIES, ACOUSTIC BUILDING MATERIALS ARE ALSO USED THERE.

Nuotraukos: ARVYDAS ČIUKŠYS

243