Monika Gudomskaitė

Apie projektą:

Šalis: Lietuva
Plotas: 62 m2

Kviečiame balsuoti už patinkančius interjerus konkurse „Metų interjeras / Auksinė paletė“.

Butas Kauno senamiestyje

Laikinosios sostinės širdyje, senamiesčio apsuptyje esantis butas, pro kurio langus atsiveria vaizdas lyg iš atviruko. Būtent tai ir padiktavo šio būsto interjero stilių: modernios klasikos, elegantiškas, aukštų lubų, šviesus ir harmoningas interjeras.

Kapitalinio remonto metu buvo naujai suformuotos gyvenamosios erdvės. Įžengus pro buto duris pasitinka modernios klasikos elementai: filinguotos durys, iki lubų besitęsianti filinguota spinta. Norint, kad praėjimas būtų patogus, spintą nuspręsta užapvalinti. Didesnės erdvės įspūdis kuriamas pasitelkiant didelį veidrodį ir spintos lenktumą atkartojantis minkštasuolis. 

Pro koridorių patenkama į kartu su valgomuoju ir virtuve sujungtą svetainę. Svetainėje suformuota minkštoji zona. Kuriant svetainės interjerą norėjosi pabrėžti aukštas šios erdvės lubas, todėl baldai suprojektuoti iki lubų. Lubose taip pat suformuotas jaukus įgilėjimas apšvietimui, užuolaidos pkabintos nišose, kas vizualiai dar labiau padidino erdvę. 

Pasitelkus šiuolaikiškus ir kokybiškus sprendimus sukurtas būstas turintis viską, ko reikia patogiam gyvenimui. Iš bendrosios erdvės patenkama į du atskirus miegamuosius. Vienas skirtas porai, kitas paaugliui. Poros kambarys ypatingas dėl langų skaičiaus, todėl kambarys labai šviesus. Šiame kambaryje taip pat suformuota makiažo stalelio vieta ir atskira minkštoji zona knygos skaitymui. Atsižvelgiant į kliento pageidavimus, paauglio kambaryje atsiranda šiek tiek tamsesnių elementų. 

Visame interjere naudojami žemiški atspalviai. Prie vonios kambario teko derinti sprendimus, užtikrinančius patogų gyvenimą, kadangi dėl nešančių sienų šios erdvės nebuvo galima didinti. Taip buvo pasirinkta montuoti kampinę dušo kabiną, virš wc bakelio išnaudoti erdvę daiktų laikymui, o kambaryje esanti niša puikiai tiko rankšluosčių džiovintuvui.

English

The apartment is at the heart of the temporary capital. The surrounding views of the old town reminisce a postcard.  This dictated the interior style of the home: modern classics, elegant, high ceiling, bright and harmonious interior.

Living spaces were newly formed during the capital renovation. When stepping into the apartment, one is greeted by elements of modern classics: veneered doors as well as a veneered wardrobe extending to the ceiling. To make the passage comfortable, it was decided to round the corners of the closet. The impression of a larger space is created with the help of a large mirror and soft bench with the smooth corner, replicating that of the closet.

The corridor leads to the living room, which is connected to the dining room and kitchen.

A lounge are is situated within the living room. When creating the interior of the living room, I wanted to emphasize the high ceiling of this space, so ceiling high furniture was designed. A cozy recess for lighting is also formed in the ceiling, curtains are hung in niches, which visually increased the space even more.

With the help of modern and high-quality solutions, I created a home with everything you need for a comfortable life. The common area leads to two separate bedrooms. One for a couple, the other one for a teenager. The couple's room is special because of the number of windows, so the room is very bright. This room also has a place for a makeup table and a separate lounge like area for reading a book. Taking the client’s wishes into account, slightly darker elements appear in the teenager's room.

Earthy tones are used throughout the interior. The bathroom had to be combined with solutions that ensure a comfortable life, since it was not possible to increase this space due to the load-bearing walls. Thus, it was chosen to install a corner shower cabin, to use the space above the toilet tank for storing things, and the niche in the room was perfect for a towel dryer.

Nuotraukos: Gabrielius Lenkšas

559