Apie projektą:

Šalis: Lietuva
Plotas: 57 m2

Aksomas ir betonas

Naujos statybos 50 kv.m. butas Vilniaus centre patraukė dėmesį savo tobulai netobulomis lieto betono lubomis bei monolitinio betono sienom. Užsakovui buvo pasiūlytas variantas dalinai eksponuoti medžio klojinių raštus lubose bei segmentus sienų palikti esamam stovyje, kas padarė įtaką ir bendrai stilistikai. To pasekoje, suprojektuotas šiuolaikinis ir funkcionaliai teisingai organizuotas būstas su jaukiu komfortu bei maksimaliai panaudotomis sandėliavimo-spintų galimybėmis. Statytojų išplanavime buvo pakeista virtuvės vieta ir viskas sujungta su koridoriaus technine ventiliacijos įvado spinta, kartu tai sąlygojo LED apšvietimo sprendinius. Specialiai padarytose nišose įleistas LED juostos betono lubų inkliūzų apšvietimui bei suprojektuotas įvairiaplanis kelių zonų šviestuvų išdėstymas.

Minimalaus dydžio prieškambaris ir koridorius talpina spintas su rekuperatorium, buitiniais rakandais ir lauko drabužiais. Buto virtuvės zonoj sudėta visa būtina šiai dienai buitinė technika, kurią integravus į baldus-tai atrodo tarsi kokybiška gyvenamojo kambario baldų dalis.

Miegamojo kambaryje lova suprojektuota atsižvelgiant į nuostabią Vilniaus panoramą už lango, o maksimalaus dydžio drabužių spinta atitinka visus šiuolaikinio gyvenimo lūkesčius – su automatiškais įsijungiamu kabyklų apšvietimu bei kiekvieno centimetro funkciniu panaudojimu.

Vonios kambaryje taip pat pakeistas išplanavimas, nes praustuvas bei skalbimo mašina įleisti į baldą, ko pasekoje suprojektuotas komfortiškas stalviršis su įspūdingo dydžio veidrodžiu.

Smagiausias šio būsto akcentas yra nuostabi Vilniaus miesto panoramą, įspūdingas miesto bei gamtos derinys, kuris kintant metų laikui kartu keičia ir savo vaizdą.

Velvet and concrete

A new 50 sq.m. apartment in the center of Vilnius attracted attention with its perfectly imperfect cast concrete ceiling and monolithic concrete walls. The client was offered the option of partially exposing the wooden formwork patterns in the ceiling and leaving the wall segments in their existing position. This influenced the general stylistics. As a result, a modern and functionally organized home with cozy comfort and maximally used storage-closet-possibility was designed.

In the construction layout, the location of the kitchen was changed and everything was connected to the technical ventilation inlet cupboard in the corridor, which resulted in LED lighting solutions. LED strips for the lighting of the concrete ceiling inclusions were placed in specially made niches, and a versatile arrangement of several zone lights was designed.

The hallway and corridor of minimal size accommodate wardrobes with a recuperator, household lockers and outdoor clothes. The kitchen area of the apartment contains all the household appliances necessary for today, which, when integrated into the furniture, create the impression that it is a quality part of the living room furniture.

The bed in the bedroom is designed taking into account the wonderful panorama of Vilnius outside the window, and the maximum-sized wardrobe meets all the expectations of modern life: with automatically switching on lighting and functional use of every centimeter.

The layout of the bathroom has also been changed, as the sink and washing machine have been built into the furniture, as a result of which a comfortable table top with an impressively large mirror has been designed.

Nuotraukos: Benas Šileika