Apie projektą:

Šalis: Lietuva
Plotas: 42 m2

Buto interjeras Užupyje

Vilniaus senamiesčio širdyje – Užupyje sukurtas modernus neutralių žemės spalvų interjeras nuomai. Nors butas tik dviejų kambarių, tačiau turi daug langų į nuostabų vaizdą – medžių viršunes, todėl buto erdvės buvo planuojamos taip, kad iš pagrindinių erdvių – svetainės ir miegamojo būtų galima matyti kintančią gamtą. Miegamajame lova orientuota į vitrininį langą, kad ryte atsikėlus būtų galima mėgautis gražiu kraštovaizdžiu. Spintos fasadai formuojami pasitelkiant vertikalų ritmą tam kad būtų suniveliuoti durų segmentai ir pati spinta būtų kaip vientisas sienos dekoras, bei tuo pačiu vertikalumas miegamajam priduotų daugiau aukščio.

Virtuvėje pasitelkos vos dvi spalvos – natūralios smėlio spalvos ąžuolo faneruotė ir baltos spalvos derinys. Aukštam virtuvės segmentui numatyta balta spalva,kad baldas susiniveliuotų su erdve ir kambarys būtų vizualiai erdvesnis. Virtuvės stalviršiui, sienutei, valgomojo stalui ir TV spintelės stalviršiui panaudotas subtilaus ir lengvo marmuro rašto akmuo įnešantis prabangos jausmą.

Mažoje vonioje pasirinktas kontrasto principas – miegamojo spintos vertikalus atkartojimas su juodos spalvos elementais ir baltos plytelės bei didelis veidrodis, kad mažas vonios kambarys vizualiai būtų erdvesnis nors talpina visas reikiamas funkcijas vonios kambariui ir turi daug vietos daiktų pasidėjimui.

English

A modern, neutral, earth-coloured interior for rent in Užupis, the heart of Vilnius Old Town. Although it is only a two-room flat, it has plenty of windows looking out onto the beautiful view of the treetops. That’s why the spaces in the flat have been planned to provide views of the changing nature from the main living room and bedroom. The bedroom has a bed facing the window, allowing you to enjoy the beautiful scenery as you wake up in the morning. The facades of the wardrobe are shaped using a vertical form to unify the door segments and the wardrobe itself as a seamless wall decor. At the same time, the verticality adds more height to the bedroom.

Just two colours are featured in the kitchen - a combination of natural beige oak veneer and white. The upper segment of the kitchen is white to blend in with the space and make the room visually more spacious. The kitchen worktop, wall, dining table, and TV unit use a subtle and light marble-patterned stone that adds a sense of luxury.

A contrasting design concept was chosen for the small bathroom - a vertical replication of the bedroom wardrobe with black elements, white tiles, and a large mirror to visually make the small bathroom feel more spacious, while accommodating all the necessary functions for a bathroom, and with plenty of storage space for things.

Nuotraukos: Leonas Garbačauskas

2133