Apie projektą:

Šalis: Lietuva
Plotas: 110 m2

Šis interjeras dalyvauja konkurse „Metų interjeras / Auksinė paletė“.

Balsuoti (25)

VVV

VVV tai gyvenamojo namo interjero projektas, kurio charakteris kuriamas pasitelkiant liniją ir ritmą kaip pagrindines priemones dizaino raiškai formuoti.

Projektuojamas būstas – nedidelio ploto, tad pirmojo aukšto funkcines zonas planavome taip, kad būtų sukurtas tamprus ryšys tarp atskirų zonų ir liktų kuo daugiau erdvės pagrindinei gyvenamajai patalpai. Suprojektuotas pagrindinis daugiafunkcinis elementas - baldas dalija stačiakampę erdvę į atskiras zonas kartu kurdamas ryšį tarp įėjimo/techninių patalpų, virtuvės bei svetainės zonų. Šis  erdvę dalinantis elementas yra prieinamas iš trijų pusių ir talpina šias funkcijas:  

  • Įėjimo erdvėje suprojektuota atsisėdimo vieta ir rūbų spinta
  • Virtuvėje suprojektuotas įmontuojamas šaldytuvas bei virtuvės ūkiniai stalčiai
  • Aukštas stalas suprojektuotas kaip tarpinis elementas, jungiantis svetainės bei virtuvės/įėjimo erdves.

Likusi pirmo aukšto dalis yra skirta svetainei ir valgomajam. Stačiakampei erdvei raiškos suteikia sukurti skulptūriniai objektai-daiktų talpyklos, kurie tarsi sklendžia erdvėje tuo pačiu tapdami erdvės formantais. Objektai yra sienos spalvos, norint išsaugoti erdvės vientisumą, o jų geometrija bei krentantys šešėliai tampa erdvinės kompozicijos sudedamąja dalimi. 

Antrajame aukšte yra išsidėsčiusios nedidelės miegamosios patalpos bei vonia. Maksimaliai išlaikytas lubų aukštis kuria erdvės pojūtį, kuris stiprinamas vengiant kontrastingų paviršių ir medžiagų. Atidumas detalėms kuria švaros įspūdį. Erdvės visuma formuojama šiltais pilkais atspalviais,  įterpiant gaivių gelsvos ir oranžinės spalvos potėpių.

English

VVV represents an interior design concept for a residential project, characterized by the deliberate use of line and rhythm as primary elements in shaping its design expression. 

The townhouse is designed with a compact floor perimeter, making it essential to incorporate all necessary functions while still providing a spacious living area. This was achieved by removing the walls and, instead, designing a multifunctional bespoke furniture piece that divides the space into distinct functional zones without completely enclosing it. This specific furniture unit can be accessed and used from three sides : 

  • entrance zone, that offers a bench with and a wardrobe;
  • kitchen, where the high cabinets incorporate kitchen storage units;
  • living space, where the bespoke furiniture piece ends in a form of a high table;

The remaining ground floor space is used as a living and dining area, featuring two bespoke functional wall objects that seem to float in space. These objects are designed to fulfill essential storage functions, seamlessly blending in with the room and acting as space-defining elements. The pieces are crafted to match the color of the wall behind, allowing their composition, geometry, and shadows to interact harmoniously within the space. 

The first floor consists of three bedrooms and a bathroom, characterized by high sloped ceilings. Just like the ground floor, this level is designed to maintain a sense of uniformity by avoiding strong contrasts, textures or materials. We focused on refining the details and utilizing warm shades of light grey with touches of yellow and orange to infuse freshness into the space.

Nuotraukos: Norbert Tukaj

348