Noarchitects

Apie projektą:

Bendraautoriai: Markas Grinevičius, Ulė Lengvenė, Miglė Bartkevičiūtė
Šalis: Lietuva
Plotas: 55 m2

Butas Žvėryne

Idėją pasufleravo buto vieta mieste. Netoli miesto centro, šalia glaudžiasi ramus Žvėryno miško parkas. Pro erdvią buto terasą atsiveria Vingio parko medžių viršūnės, o priešais langus pūpsanti didžiulė pušis tik ir taikosi įlipti į terasą ir kuria poilsio kurorto atmosferą. 

Projektas buvo parengtas atsižvelgiant į šiuolaikišką naudotoją, kuris po dienos darbų ir šurmulio mieste norės sugrįžti į ramią namų oazę. Siekėme padėti gyventojui pajusti poilsio dvasią, interjere naudojant natūralias švelnių atspalvių medžiagas – dolomitinį tinką, natūralaus ąžuolo parketą ir faneruotę. Suprojektuota išmani KNX apšvietimo valdymo sistema, šildymas ir vėsinimas vyksta per grindis. Ryškios mėlynos spalvos intarpai bei unikalių formų baldai paįvairina vienodus interjero tonus ir primena, kad gyvenimas čia vyksta ir mieste.

English

The idea was inspired by the location of the apartment in the city. Close to the city centre, next to the peaceful Žvėrynas Forest Park. The spacious terrace of the apartment overlooks the treetops of Vingis Park, while the huge pine tree in front of the windows is just trying to climb up to the terrace, creating the atmosphere of a holiday resort. 

The project has been designed with the modern user in mind, who after a day's work and the hustle and bustle of the city, will want to return to a quiet oasis of home. We aimed to help the occupant feel the spirit of relaxation by using natural materials with soft tones in the interior, such as dolomitic plaster, natural oak parquet and veneer. A smart KNX lighting control system was designed, with heating and cooling through the floor. Bright blue inlays and uniquely shaped furniture spice up the uniform tones of the interior and remind us that life here is also city life.

Nuotraukos: Ieva Saudargaitė

340