Namo Ungurių g. rekonstrukcija

Gražus savo paprastumu senos statybos namas su šlaitiniu stogu niekuo neišsiskiria.  Pradžioje net buvo svarstoma jį griauti ir statyti modernesnį, bet klientas pasirinko rekonstrukciją. Nuspręsta vidaus išplanavimo beveik nekeisti, naujus baldus ir medžiagas pritaikyti senąjam planui. Buvo išgriauta tik 1aukšto pertvara, kad sujungti svetainę su valgomuoju ir išplėsti pagrindinę erdvę. Palikti ir senieji laiptai, tik jų spalva priderinta prie naujų grindų.

Lakoniška namo išvaizda padiktavo interjero stilių. Jį pasirinkome paprastesnį,  be įmantrių formų, puošmenų, labiau skandinavišką, funkcionalų su lengvu japonišku prieskoniu. Namas apaugęs aukštais krūmais, langų nedaug, o lubos žemos, todėl į vidų nepatenka daug šviesos.  Uždavinys buvo maksimaliai pašviesinti interjerą,vizualiai praplėsti erdves. Tai pavyko sumontavus kelis didelius veidrodžius. Spalvos pasirinktos šviesios, daug persiliejančių atspalvių. Pirmo aukšto lubas „pakėlė“ blizgus dekoratyvinis tinkas. Patalpų apšvietimas švelnus, tolygiai pasiskirstytas. Naudojami naujos kartos šviestuvai su aukštu spalvų atkūrimo indeksu.

Be to interjere panaudota nemažai natūralių ir ekologinių medžiagų. Tai užuolaidos, baldų tekstilė. Sienos dažytos natūraliu molio tinku.  Pasirinktos šviesios spalvos, daug persiliejančių pastelinių atspalvių. Viską apjungia šviesinto ąžuolo grindys,durys,  baldų fasadai. Jauku, šilta, ramu.

The reconstruction of the house on Ungurių str. 

Though beautiful in its simplicity, the old building with a sloping roof does not stand out. At the start of the project, there were even thoughts of demolishing and replacing it with a more modern one. but the client chose reconstruct it. It was decided not to change the interior layout, but to  adapt new furniture and materials to the old plan. Only the 1st floor partition was demolished to connect the living room with the dining room and expand the main space. The old stairs were also kept - only their color was matched to the new floor. The laconic appearance of the house dictated the interior style. We decided to keep it simple, meaning no sophisticated forms or decorations, favouring a more Scandinavian, functional style with a light Japanese flavor.

Due to the house being overgrown with tall bushes, having few windows and a low ceiling - not much light gets inside. The task was to maximally brighten the interior and visually expand the spaces. This was achieved by installing several large mirrors. The colors chosen are light, with many shades that overlap each other. The ceiling of the first floor was visualy "raised" by using a glossy decorative plaster. The lighting in the rooms is soft and evenly distributed with new generationhigh colour rendering lamps. In addition, the interior features (curtains, furniture textiles) are made of natural and ecological materials. The walls are painted with natural clay plaster. Light colors are chosen, many flowing pastel shades. Everything is combined with lightened oak floors, doors, furniture facades. Cozy, warm and calm.

Nuotraukos: Jūratė Valančiūtė-Zenkienė

608