Kotedžas jaunai šeimai

Gana griežtos minimalistinės architektūros gyvenamasis rajonas Vilniaus priemiestyje. Kaip išorėje, taip ir interjere buvo laikomasi minimalistinės krypties, stengiamasi išvengti nereikalingų daiktų. Pasirinktas lengvas skandinaviškas stilius buvo labiausiai artimas subtilų skonį turintiems klientams. Interjere vyrauja natūralaus ąžuolo paviršiai, balti-kreminiai atspalviai su samanų žalios akcentais, „pasislėpusiomis“ auksinėmis detalėmis.

Antrame aukšte erdvės gana kompaktiškos. Atsikartoja tos pačios medžiagos, spalvos. Nedaug daiktų, jaukus apšvietimas.  Didžiausios pirmo aukšto erdvės neskirsto jokios pertvaros. Virtuvę nuo prieškambario skiria kontrastingų spalvų ir medžiagų fasadai.  Korpusiniai baldai dėliojami palei sienas, taip kuo daugiau erdvės paliekant centrinėje patalpos dalyje. Čia gyvenimas sukasi apie valgomąjį stalą su virtuvės sala, akcentuojama kabančiu subtiliu šviestuvu.

Minkšti baldai laisvai dėliojami ant didelio kilimo apibrėžia poilsio zoną. Čia niekas neužstoja panoraminio lango. Įsitaisius ant sukamojo fotelio ar komfortiškoje sofoje galima stebėti  visą pirmo aukšto erdvę arba nuskristi žvilgsniu tolyn į supančias pievas.

A cottage for a young family

A residential area in the suburbs of Vilnius with a rather strict minimalist architecture. Both the exterior and the interior followed a minimalist direction, trying to avoid unnecessary furniture. The light Scandinavian style was chosen to appeal most to clients with delicate taste. The interior is dominated by natural oak surfaces, white-cream shades with moss green accents, "hidden" golden details.

The spaces on the second floor are quite compact. The same materials and colors are used. Less furniture, cozy lighting. The largest spaces on the first floor are not divided by any partition. Facades of contrasting colors and materials separate the kitchen from the hallway. Cabinet furniture is placed along the walls, leaving as much space as possible in the central part of the room. Here, life revolves around a dining table with a kitchen island accented by a delicate pendant light.

Soft furniture is freely placed on a large carpet to define the relaxation area. Nothing blocks the panoramic window here. After sitting on a swivel armchair or a comfortable sofa, you can watch the entire space of the first floor or to gaze away in the  surrounding meadows.

Nuotraukos: Jūratė Valančiūtė-Zenkienė

621