Artsy home

Tai yra galeriją primenantis, dviejų žmonių atostogų būstas Vilniaus Senamiestyje. Šiame interjere tik išgrynintos idėjos, formos, medžiagos. Namų erdvės neapkrautos buitine atributika. Galerijos nuotaiką kuria išskirtiniai meno kūriniai. Siekis buvo sukurti jaukius, patogius, bet labai preciziškus, estetiškus namus, kuriuose nebūtų jokių atsitiktinių nereikalingų detalių, daiktų. Viena iš pagrindinių būsto vertybių (po vietos mieste) yra vaizdas pro vieną iš buto langų – žaliuojantys medžiai. Tai padiktavo netradicinę išplanavimo idėją. Pasiūlėme miegamąjį atskirti nuo svetainės tik slankiojančia skaidria stikline pertvara, kas leidžia žaliuojančių medžių vaizdu grožėtis visų metų bėgyje iš kiekvienos buto vietos. Siekiant išlaikyti maksimalų vientisumą visa buitis yra paslėpta spintoje, einančioje palei vieną iš buto sienų. Virtuvės erdvei taip pat suteikta galimybė transformuotis. Aukštomis durimis užvėrus virtuvės darbastalius ir techiką, atsiranda švarią ir harmoningą valgomojo erdvę. Kuriant interjerą taip pat labai svarbus buvo medžiagiškumas. Lytėjimo pajūčiai užsakovams buvo toke pat svarbūs kaip ir regėjimo. Tad rinkomės tik natūralias, savo išraiškingą faktūrą, kurią galima patirti liečiant, turinčias medžiagas. Akmuo, metalas, medis, stiklas, tekstilė, faktūrinis tinkas. Medžiagos, kurios skleidžia savo energiją ir tuo pačiu kuria ypatingą atmosferą.

Artsy home

This is a gallery-like, two-person vacation home in the Old Town of Vilnius. In this interior are only refined ideas, forms, and materials. The spaces of the house are not burdened with household paraphernalia. The mood of the gallery is created by exceptional works of art. The goal was to create a cosy, comfortable, but very precise, aesthetic home, which would not contain any random unnecessary details and objects. One of the main values of the housing (after the location in the city) is the view from one of the windows of the apartment - green trees. This dictated an unconventional layout idea. We proposed to separate the bedroom from the living room only with a sliding transparent glass partition, which allows you to admire the view of green trees all year round from every part of the apartment. In order to maintain maximum integrity, the entire household is hidden in a closet running along one of the walls of the apartment. The kitchen space has also the opportunity to transform. After closing the kitchen worktops and appliances with tall doors, a clean and harmonious dining space appears. Materiality was also very important when creating the interior. The sense of touch was as important to the customers as the sense of sight. That's why we chose only natural materials that have their own expressive texture that can be experienced by touch. Stone, metal, wood, glass, textile, textured plaster. Materials that have their energy and at the same time create a special atmosphere.

Nuotraukos: Norbert Tukaj

434