Visuomeninis Nr. 174 2014

„Vytauto Didžiojo universiteto V.Biržiškos skaitykla“

Pagrindinė užduotis rekonstruojant skaityklą buvo įleisti į ją daugiau šviesos, atverti leidinių fondus ir sukurti kuo daugiau skirtingų darbo vietų skaitytojams. Nauji apvalūs langai, iki pat viršaus einantys stoglangių tūriai ne tik sugrąžino skaityklai šviesą, bet ir vizualiai padidino skaityklos tūrį. Didžiausias iššūkis buvo sutalpinti keturis kartus daugiau knygų nei buvo. Tai pasiekta sukuriant savarankišką ir vientisą baldų struktūrą. Darbo vietų įvairovė patinka studentams: dabar jie gali skaityti grupėmis ir individualiai bei ilsėtis ant minkštasuolių. Baldams parinkta šviesaus klevo faktūra kaip kontrastas išsaugotai sunkiai ir kilniai dolomito medžiagai.

Fotografijų autorius: Leonas Garbačauskas.