Julija Mazūrienė
Asta Žegunė

Apie projektą:

Pagrindiniai autoriai: Julija Mazūrienė ir Asta Žegunė
Bendraautoriai: Eglė Biretienė (architektė)
Šalis: Lietuva
Plotas: 71,9 m2

BON CHOP / Mėsos parduotuvė bistro

Maža mėsos parduotuvėlė - tai miško dalis, kurioje mėsos pirkimas ar ragavimas tampa ritualu. Visas procesas - tai magija, kur subtiliai “garbinama” tiek gyvūno, tiek mėsos kokybė. Gurmaniško skonio, sveikos energijos šaltinis. Maži kiekiai sustiprina įspūdį, pabrėžia kokybę. Maža oazė senamiesčio vidury su miško kvapu. Mėsos gabalėliosureikšminimas nuo ekspozicijos iki įpakavimo arba pateikimo lėkštėje. Miško fragmentai, tamsus fonas, faktūrų kontrastai ir daug medienos interjerui suteikia galimybę pasislėpti senamiesčio šurmulyje ir įkvėpti dalelę gamtos. Racionali planinė struktūra maksimaliai išnaudoja esamą plotą, esamus architektūros elementus ir prisitaiko naujai funkcijai. Dirbant specifinių gabaritų siauroje ir ilgoje erdvėje pasiektas rezultatas leidžia turėti daugiafunkcinę erdvę, neskirstant jos fiziniais barjerais. Zonavimas pasiekiamas per lankytojo intuiciją. Nauji erdvės parametrai, kuriami naudojant gylio bei vientisumo suteikiančius sprendimus.

English:

BON CHOP – it’s all in the name. Upon stepping into this tiny oasis in the heart of old town, you can almost heart of old town, you can almost hear the chopping of the dark wood to craft its forest – like atmosphere. Another CHOP and you’re taken even further into the rural wonderland by delighting your eyes and senses with the very best meat that local farmers can offer. Everything is chopped down to such precision and simplicity to help you rediscovery the real taste. The chop is BON! The meat of wildly reared animals is presented, packaged and served with care and respect. Whether you drop in to buy a bon chop for your dinner at home or choose to taste it in place, it will be definitely be a magical journey back to nature. The existing space and architecture elements are used to create maximally rational composition for new function. The challenge to control especially narrow and long room with stairs was fulfilled letting have multifunctional space which was not divided by any physical barriers. Just customer's intuition creates zones. Depth and integrity solutions was used to design the new space parameters.

Nuotraukos: Šarūnė Zurba, Paulius Mazūras