Eglė Tautkutė

Restoranas buvo projektuojamas sovietmečio laikų rekonstruotame pastate, dideliame ir labai gražiame pušyne. Kadangi TROBOS interjeras ir fasado dizainas buvo kuriamas to paties architekto, todėl nebuvo sudėtinga pasiekti, kad iš lauko įėjus į vidų neišnyktų pojūtis kad esi gamtoje.

Restorano interjero konsepcija buvo sukurti ne “būrišką” lietuvių liaudies trobą, bet estetišką, aristokratišką ir erdvią” country” stiliaus TROBĄ gamtos prieglobstyje.

Restorano apdailai ir baldams buvo naudojama tik “miško” medžiaga – netonuota pušis. Pirminis rekonstruoto sovietmečio pastato konstruktyvas neleido suformuoti norimo patalpos aukščio, tad interjere matomos sąramos buvo padengtos “minkštu” tinku ir įkomponuotos tarp medžio dailylenčių dangos.

Restoranas yra pritaikytas aptarnauti padavėjams, taip pat turi savitarnos liniją, kuri, kai nereikalinga, pasislepia už stumdomų medinių pertvarų. Didelė erdvė ir stalų modeliai leidžia ruošti pobūvius ir banketus iki 250 svečių.

Restoranas turi du įėjimus - centrinį ir užpakalinį, kuris veda į 28 m2 lauko terasą.

Langai ir lentynėlės ant sienų yra puošti medžio drožiniais. Country stiliaus balduose eksponuojami autentiški senoviniai virtuvės rakandai ir indai.

Nuotraukos: Jonas Kliučius