Parodoje „Cevisama 2019“ Ispanijos keraminių plytelių gamintojai pristatė naujojo sezono produktus, žengiančius koja kojon su besikeičiančiomis madomis, gamybos technologijomis ir estetikos reikalavimais. Naujasis dizainas užtikrina plačias keraminių plytelių pritaikymo galimybes sienų ir grindų apdailai. Pritaikomumas ir funkcionalumas – štai dėl ko šios namų apdailos detalės išsiskiria jau daugelį metų.


1. Atgimusi klasika

Naujausios keraminių plytelių mados atskleidžia tradicinio stiliaus atgimimą moderniuose interjeruose. Didelio formato cemento imitacijos plytelės savo šviesiais spalvų tonais perteikia ypatingą emociją. Nuo šiol interjero dizaineriai ir architektai drąsiai renkasi keramines plyteles, kurios anksčiau buvo skirtos tik lauko erdvių apdailai, ir perkelia jas į vidaus patalpas, taip kurdami naują, įspūdingą namų apdailą.

2. Ilgaamžiškumas

Terakotinė keramika jau nebėra skirta tik tradicijoms puoselėti. Šios rūšies plytelės atrado naują vietą šiuolaikiniuose interjeruose. Nors naujieji gaminiai vis dar remiasi į praeities interjero sprendimus, bet jie jau neatsilieka nuo šiuolaikinio interjero idėjų. Terakotinių plytelių natūralumas skoningai kontrastuoja su baldų modernumu.

3. Geometrija

Pastaruoju metu didėjantis susidomėjimas išskirtiniais namais skatina ypatingą dėmesį skirti sienų ir grindų dizainui. Griežtas geometrinis dizainas kuriamas keraminėmis plytelėmis, jų spalviniais tonais ir formomis. Tai originalumo ir rafinuotumo derinys, atspindintis šiek tiek praeities nostalgijos.

4. Tamsūs tonai

Šiais metais namų aplinkoje atgyja spalvos, nesvarbu, ar kalbėtume apie sienas, ar apie grindis. Rudi, juodi, mėnesienos mėlynumo atspalviai grįžo į madą keraminių plytelių pasaulyje. Šio stiliaus plytelės perteikia šilumos pojūtį ir solidumo įvaizdį.

5. Forma

Norėdami sukurti elegantišką ir originalų interjerą dizaineriai pradėjo rinktis ne tik klasikines kvadratines plyteles. Penkiakampės, šešiakampės plytelės, imituojančios gamtos formas – medžio raštus, korius ir daugelį kitų, skleidžia eleganciją ir harmoniją namų apdailoje.

6. Tekstūra

Vienas populiariausių apdailos stilių pastaruoju metu – skirtingų tekstūrų kontrastas: derinamos poliruotos ir šiurkščios, lygios ir grublėtos, matinės ir blizgios plytelės. Tekstūros derinimas – tai būdas atskirti erdvę ir atkreipti akis į sienas ir grindis. Ši tendencija ypač patraukli tiems, kurie yra jautrūs šviesos atspindžiams ir trokšta subtilių kontrastų elegancijos, paverčiančios paviršius autentiškais meno kūriniais.

Daugiau nuotraukų:

Žurnalas „Centras“