Jei norite įrengti ar atnaujinti būstą pagal naujausias interjero tendencijas, jums tikrai pravers kelios idėjos, kurios padės susikurti savo svajonių namus. Taigi, kokios interjero tendencijos 2022 metais yra pačios ryškiausios?

Tvarumas

2022 metais vis dar išlieka madingos natūralios medžiagos. Įrengiant būstą stengiamasi naudoti kiek įmanoma mažiau plastiko: jis pakeičiamas įvairiomis perdirbtomis medžiagomis, mediena, bambuku bei natūraliais audiniais. Jei norite pataikyti į šiuo metu vyraujančių interjero madų top‘us ir suteikti namams dar daugiau jaukumo, puikiu pasirinkimu gali būti mediniai baldai, vilnoniai kilimai, lininė patalynė, pinti krepšiai, bambukiniai šviestuvai, ir t.t. Įrengiant būstą stenkitės naudoti kiek įmanoma mažiau nenatūralių medžiagų: nors gana dažnai jos yra pigesnės, tačiau sintetiniai gaminiai ne visada pasižymi aukšta kokybe ir ilgaamžiškumu.

Gamtos įkvėpti atspalviai

Jei svarstote, kokias spalvas pasirinkti namų įrengimui, tikrai nesuklysite, jei nuspręsite įtraukti įvairius atspalvius, kuriuos galime pamatyti gamtoje. Įvairūs žemiški atspalviai simbolizuoja ramybę ir saugumą, be to, tokie atspalviai gali padėti sukurti dar jaukesnius namus. Šiemet itin populiarūs rudi, pilki, žali, mėlyni, oranžiniai ir raudoni atspalviai. Jei baiminatės, kad ryškios spalvos po kurio laiko gali pabosti ar imti varginti, rinkitės gana neutralias pagrindines spalvas, kurias galėsite derinti su įvairiais ryškiais akcentais.

Dėmesys patogumui

Dauguma mūsų namuose praleidžia tikrai nemažai laiko, todėl svarbu pasirūpinti, kad būstas taptų saugiu jūsų prieglobsčiu, kuriame tikrai malonu leisti laiką. Šiemet interjero dizaineriai ypatingą dėmesį skiria būsto praktiškumui: siekiama, kad namai būtų tikrai funkcionalūs ir galėtų užtikrinti maksimalų patogumą. Žinoma, taip pat nemažai dėmesio skiriama ir įvairioms interjero detalėms, kurios gali sukurti jaukumo įspūdį. Vertėtų nepamiršti, kad ir nedideli interjero akcentai, tokie kaip minkštos paklodės, pagalvėlės ar kilimai gali suteikti patalpoms visai kitą vaizdą.

Minimalistinio dizaino lentynos

Šiemet interjero dizaineriai nusprendžia atsisakyti didelių ir sudėtingų baldų konstrukcijų. Įvairios knygų spintos ir lentynos pakeičiamos minimalistinio dizaino lentynomis, kuriose galima laikyti mėgstamas knygas, stilingus interjero akcentus, sukulentinius augalus, nuotraukų rėmelius ar originaliai atrodančius indus.

Gėlės neturėtų tapti dėmesio centru

Nors įvairūs kambariniai augalai ir skintos gėlės visada išliks madingi, tačiau šiemet interjero dizaineriai pataria nepersistengti. Augalai neturėtų tapti dėmesio centru, todėl juos geriausia rinktis tik kaip interjerą papildančius akcentus. Pavyzdžiui, puikiu pasirinkimu gali būti minimalistinio stiliaus vazelė su skintomis gėlėmis, nedidelė palmė, puošni orchidėja  ar keli nedideli sukulentiniai augalai.

Namų atnaujinimui nebūtinai reikės paskirti daug pinigų: kartais pakanka pakeisti vos kelis interjero akcentus, ir namai atrodo visiškai kitaip. Maža to, Senukai akcijos padės jums dominančių prekių įsigyti dar mažesnėmis kainomis, taigi, jums nereikės nuogąstauti, kad interjero atnaujinimui gali tekti išleisti krūvą pinigų.

Daugiau informacijos: akcijuleidinys.lt