Šaltinis: 15min.lt

„Šių metų baldų tendencijos į rinką įneša savo braižą ir yra pasiruošusios įkvėpti kiekvieną individualiai. Baldų dizaine nebelieka aiškių taisyklių, tarpusavyje derinami, rodos, nesuderinami stiliai ir dizaino sprendimai. Ryškios ir drąsios spalvos, primenančios pop ar art deco stilių, neįprastos ir išraiškingos baldų formos“, – tikina „Ease“ baldų komunikacijos specialistė Justė Matutytė-Sokolova.

Individualus „Ease“ baldų pasirinkimas sukuria komfortiškus namus ar biuro erdvę. / „Ease“ baldų nuotr.

– Architektūriško dizaino meno kūriniai atitinka ryškiausias 2023 metų tendencijas. Tai sofų ar fotelių formos, kurių linkiai aptakūs, kampai užapvalinti, linijos banguotos. Lenktos formos švelnina kambario erdves. Šiuolaikinio dizaino sprendimas – sofos be porankių, tačiau su kreivę žyminčiu galvūgaliu. Taip pat svarbus aspektas – gobeleno pasirinkimas. Pirmenybę kuo toliau, tuo labiau teikiame natūraliems ir jaukiems audiniams. Spalvų gama leidžia improvizuoti ir būti drąsiems, nes šiuo metu ypač populiaru ryškios spalvos: nuo garstyčių geltonos, purpurinės, burgundiškai raudonos iki smaragdų žalios, jūros mėlynos, šokolado rudos.

– Šiuolaikinis žmogus, gyvendamas atvirą, įvairialypį ir įvykių kupiną gyvenimą, taip pat diktuoja namų interjero tendencijas. Dabar kaip niekada ryškėja individualus namų įrengimas. Kadangi yra neribotos pasirinkimo galimybės, nestandartinis minkštojo baldo dydis ar forma nebeegzistuoja, kiekvienas gali susikurti būtent jų namų erdvei tinkamą baldą, kuris funkciškai ir stilistiškai atititiks visus keliamus reikalavimus. 

Individualus „Ease“ baldų pasirinkimas sukuria komfortiškus namus ar biuro erdvę. / „Ease“ baldų nuotr.

Susipažinti su „Ease“ baldų naujienomis galima Vilniuje ir Kaune esančiuose salonuose. / „Ease“ baldų nuotr.

– Maksimalizmas – prieš minimalizmą, neutralumas – prieš ryškias spalvas, o išraiškingos formos – prieš lakonišką dizainą. 2023 metų išskirtinumas, kad nebelieka aiškių taisyklių. Dizaineriai siūlo renkantis baldus būti drąsiems, t. y. nebijoti spalvų, kurios net ir mažą erdvę padaro išskirtinę. Noras išsiskirti mus veda pirmyn, daro mus unikalius, o mūsų namų erdvę suasmenina.

– Tiek funkciškai, tiek stilistiškai minkštieji baldai, turintys žemus profilius, kviečia pasinerti į komfortą. Gili sėdimoji dalis, plačios šoninės atkaltės bei nugaros atrama su paminkštinimu ar pūkų prikimštomis pagalvėmis. Tai – patogumo sudedamosios dalys. Pagal šiuolaikinio žmogaus gyvenimo būdą pritaikyti moduliniai baldai lengvai transformuojasi, todėl tai geras sprendimas norintiems kaskart vis naujo kambario išplanavimo. Minkštieji kampai, pavirtę į įvairių raidžių formas (T,U,L), leidžia visus kambario kampus tinkamai išnaudoti. 

– Svarbiausia pritaikyti minkštuosius baldus pagal Jūsų šeimos gyvenimo būdą. Nemažiau svarbu, kad baldas puikiai išnaudotų kambario erdves. Sofa jau seniai nebėra vien tik baldas, skirtas prisėsti priešais televizorių. Renkantis ją, norima, kad ji atitiktų daug kriterijų. Tai baldas, ant kurio šeima ar pora jaukiai leidžia laiką. Ant jos kiekvienas randa patogų kampelį: tai erdvė ir jaukiai draugų kompanijai, ir stalo žaidimų vakarui, ir nakvynė iš toliau užsukusiems svečiams. Kitaip sakant, tai baldas ant kurio praleidžiate didelę dalį laisvalaikio. 

– Neįtikėtina, kaip baldas keičiasi nuo pasirinkto gobeleno faktūros ir spalvos. Bet reikėtų atkreipti dėmesį, kad sudėtis nereikalautų sudėtingos priežiūros. Nesinori, kad žmogus tarnautų baldui, geriau – priešingai. Šių laikų technologijos leidžia sukurti audinius, kurie yra ne tik gražūs, bet ir praktiški. Šeimoms su vaikais visada kyla dilema, nes rinktis šviesią lygią spalvą nedrąsu, kadangi išsiteps, tačiau yra lengvai valomų audinių, kurie atsparūs išlietiems skysčiams ir lengvai valysis. Ne viena paletė audinių pritaikyta ir gyvenant su augintiniais. Na, o jei baldas naudojamas viešoje erdvėje, gamintojai pasiūlys apmušalus, atsparius ugniai. 

„Ease“ baldai / „Ease“ baldų nuotr.

– Jei kuriate ramių spalvų, šviesų interjerą, galite rinktis iš žemiškų ir neutralių spalvų. Jei norite akcento, ryškių spalvų bloko, galite rinktis iš gausybės žalios, mėlynos, geltonos, raudonos, violetinės ar kitos ryškios spalvos paletės. 

Labai platus pasirinkimas ir faktūriškai išskirtinių apmušalų, kurie Jūsų baldus padarys išskirtinius. Vis dar labai populiarus buklė audinys. Jis sukuria jaukų įvaizdį, yra minkštas, purus, malonus prisiliesti, gerai nešiojasi, nerenka pūkelių ir nesivelia. Populiarūs vilnos ir natūralios odos apmušalai. Jei norisi išskirtinai ryškaus baldo, veliūras puikus pasirinkimas.

– Šiais laikais dizaino galimybės neribotos, tad tapo norma, kad baldas būtų ir gražus, ir patogus. Net ir krėslų gamintojai pagal žmogaus ūgį pritaiko jam tinkamą komfortą. Minkštieji kampai, kuriuos renkantis galite keisti porankių plotį, minkštų atramų išdėstymą. Tai yra komfortas, kurį leidžia rinktis gamintojai, kartu tai yra galimybė dizaineriams modeliuoti namus baldų pagalba. Svarbiausias patarimas: atsakykite į klausimą, kas jums yra patogu? 

Tai gali būti kampas su šezlongu, kuris leidžia patogiai ištiesti kojas ar nusnūsti popietės metu skaitant knygą. Galima rinktis ir minimalistinius sprendimus. Gili sėdimoji dalis, patogi nugarinė atkaltė, pagalvėmis dekoruota nugaros atrama, funkciški sprendimai, kur grožis ir stilius žengia koja kojon su patogumu. Kaip jau pastebėjote, 2023 m. tendencijos yra susijusios su forma, dydžiu, spalva. 

#Baldai #Naudingi patarimai

2023-03-09