Firminis Red Bull biuras

Vieta: Stokholmas, Švedija.
Realizacija:
2015 m.
Fotografijos:
Jason Strong.
Tekstas:
Gintautės Kisieliūtės.

 

 

Visiems gerai žinomo energetinio gėrimo „Red bull” biuras, įsikūręs Švedijos sostinėje, buvo įkvėptas paties prekės ženklo – liaunos skardinės dizaino bei spalvinio derinio. Interjero kūrėjai PS Architecture, įsigilinę į kompanijos poreikius bei entuziazmą, nukreiptą į sportą, muziką, menines inspiracijas, suformavo elegantišką aplinką, kurioje dominuoja juoda, įvairių tonų mėlyna bei auksinė spalvų paletė, papildyta natūraliomis medžiagomis, tokiomis kaip marmuras, mediena, oda.

Patalpų išdėstymas bei tipas turėjo užtikrinti lankstumo poreikį biure, kur dažnai kviečiami menininkai bei įvairūs svečiai, todėl erdvės lengvai trasformuojamos, žaismingai pritaikomos pagal poreikius. Tam buvo panaudotos slankiojančios sistemos, baldai, galintys išsiskleisti ar susilankstyti ir net pakeisti savo funkciją. Registratūra ir laukiamasis buvo suprojektuoti pagal esminę projekto ideologiją – funkcionalumą bei transformaciją. Pagal užsakymą suprojektuotas biuro registratūros stalas susiskleidžia ir yra stumdomas, taigi jo dydis ir netgi funkcija gali kisti – jis lengvai virsta baru, skirtu kokteiliais pavaišinti svečius ar organizuojant kolektyvo renginius bei šventes.

 

   

 

Interjero dizainui polėkio bei užuominų suteikė pati prekės ženklo simbolika: saulė, rombai, bulius, logotipo šriftas. Tokiu būdu interjere susiformavo atitikmenys: odiniai baldai, simbolizuonatys bulių; apskriti baldai – saulę; rombo figūra kilimuose, baldų paviršiuose bei juodas šriftas, derantis prie tamsių konstrukcijų bei baldų detalių – visa tai perimta iš prekės ženklo simbolikos. „Red bull” entuziazmas sportui, nuotykiams, muzikai bei menui atsispindi įvairiose instaliacijose, kurios eksponuojamos susirinkimų kambariuose bei kitose bendrose patalpose.


Projekto autoriai inkorporavo įvairių paskirčių bendro naudojimo erdves, kuriose suformavo originalias atsipalaidavimo bei aktyvaus bendravimo zonas: supynės, originalūs, supamieji krėslai, žaidimų stalai – visa tai atspindi kompanijos ideologiją, skatinančią žmones užsiimti dinamiškomis veiklomis, drąsiai eksperimentuoti. Pagrindinis projekto tikslas buvo suderinti profesionalią darbo erdvę ir ergonomiškus baldus su atviro pobūdžio plotais, kuriuose vyktų komunikacija, poilsis. Nors „Red bull” koncepcija yra žaismingumas bei spontaniškumas, tačiau tuo pačiu akcentuojamas ir perfekcionistinis profesionalumas, savotiškas nesnobiškas solidumas.

 

   

 

Šviesi, jauki virtuvėlė, marmuriniais stalviršiais bei šiltomis medinėmis grindimis kontrastuoja su urbanistinėmis darbo erdvėmis, kuriose vyrauja metaliniu tinklu dengtos lubos, atviri ortakiai bei kiti vėdinimo kanalai. Ši virtuvė – tai tarsi ramybės zona, primenanti namus, kur galima visiškai atsipalaiduoti, atsiriboti nuo aplinkos ir pagurkšnoti arbatos. Antroji virtuvėlė, esanti šalia registratūros, labiau priderinta prie lankytojų zonos, galinčios lengvai virsti baru svečiams bei darbuotojams. Čia virtuvėlė yra juoda ir ją praskaidrina tik šviesus marmurinis stalviršis bei ant sienos grafiškai pavaizduoti geltoni apskritimai, simbolizuojantys saulę. Žvelgiant tiesiai į virtuvės fasadą, priešais apskritimus nusileidžiančios šviestuvų lemputės dar labiau sustiprina saulės įspūdį ir sukuria optinę apgaulę tarsi jos švyti taip ryškiai, jog šviesa atsispindi ant juodos sienos. Taip šis, iš pažiūros tamsus kampas, žaismingai sužibėjo.

 

   

 

Energetinis gėrimas „Red bull” žinomas visiems kaip stiprus, aktyvus, dinamiškas, alternatyvias veiklas remiantis, drąsus prekės ženklas. Toks žinomumas buvo pasiektas sunkiai ir profesionaliai dirbant, o PS Architecture būtent tokią ideologinę koncepciją perteikė Stokholme įsikūrusiame biure: solidi, tačiau taip pat ir žaisminga aplinka padėjo atspindėti tai, kuo gyvena čia dirbančios asmenybės.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Daugiau nuotraukų:

 
 
   
 
 
 
                             
             
                             
             
   

 

Žurnalas: ,,Centras“