Tikra vasara neįsivaizduojama ne tik be saulės ir vandens pramogų, bet ir be ypatingų akimirkų, kurias praleidžiame mėgaudamiesi grilio ir kitais patiekalais lauke. Nesvarbu, ar tai būtų pietūs lauko terasoje, piknikas parke ar iškyla į gamtą, norisi, kad maistas būtų šviežias, išsaugantis tiek šilumą, tiek savo vertingąsias savybes. Indų ekspertų teigimu, neatsitiktinai būtent vasarą šokteli ne tik grilio prekių, bet ir maisto termosų paklausa. Tačiau jei reikėtų išrinkti svarbiausią 2022-ųjų naujieną, ja taptų produktas, apie kurio egzistavimą daugelis mūsų dar prieš porą metų apskritai nebuvome girdėję.

Dubuo su supergaliomis 

„Vasariškų perliukų turime įvairiausių, pradedant stilingomis grilio keptuvėmis ir puodais, žuvies grotelėmis, baigiant unikaliais mėsainių gamybos įrankiais. Bet jei reikėtų įvardinti vieną vienintelį produktą, kuris pranoko mūsų pačių lūkesčius, tai būtų vokiškas termodubuo „Weis“, – pažymi kilmingų indų prekybos tinklo „Metalo amžius“ atstovė Janina. – Iki šiol esame vieninteliai Lietuvoje, siūlantys tokios kategorijos termodubenį. Iš pirmo žvilgsnio indas atrodo kaip paprastas lengvas dubuo, tačiau jo išskirtinumas – termosienelės, išsaugančios maisto šilumą net iki 5 valandų. Dubuo ne tik patogus šilumai saugoti ar kepsniams, nuimtiems nuo grilio ar keptuvės, „ilsinti“, bet ir tais atvejais, kai svarbu išlaikyti maisto vėsumą. Pavyzdžiui, tai ypač aktualu, kai per vasaros karščius gaminame šaltibarščius ir norime, kad jie ilgesnį laiką išliktų gaivūs.“ 

Kaip atvirauja ekspertė, prieš rekomenduodama kurį nors produktą, jį visada išbando pati. Termodubens patogumas ją pačią nustebino: „Dabar jau kone visi mano kolegos ir net giminės šį indą turi savo namuose. Atrodo, kad rekomendacijos sklinda pačios ir geras gandas apie šį dubenį jau pasiekė platesnę visuomenės dalį. Žmonės ateina į saloną ir prašo būtent šio gaminio.“

Indų ekspertės tvirtinimu, termodubuo „Weis“ yra perkamas tiek kaip universalus virtuvės priedas, tiek kaip dovana. Indas tinka tiek lauko grilio gaminiams laikyti, tiek maistui ruošti namuose, kai norime išsaugoti mėsos, ryžių, koldūnų ir kitų maisto gaminių šilumą. „Metalo amžiaus“ salonuose bei elektroninėje parduotuvėje galima rinktis kelias skirtingas dubens talpas, pradedant kompaktišku 1,8 l dubenimi, baigiant net 7 l indu, skirtu gausiems pasisėdėjimams. 

 

Kaip išsirinkti termosą?

Staigus termodubens išpopuliarėjimas nesumažino lietuvių domėjimosi tradiciniais maistui saugoti skirtais termosais, kurių asortimento gausoje neretam pirkėjui lengva pasiklysti. „Metalo amžiaus“ specialistės teigimu, įsigyjant šią prekę svarbiausia atkreipti dėmesį į informaciją, kiek laiko ji išsaugo šilumą ar šaltį. Daugelis kitų termosų skirtumų dažnai tėra labiau vizualinio pobūdžio. 

„Norintiems nesuklysti visada patrariu atsigręžti į patikimą ir bene populiariausią mūsų termosą „Pioneer“, – sako Janina. – Klientams papildomai pabrėžiu, jog termoso efektyvumą padidina tinkamas jo paruošimas. Kas kartą prieš naudojant verta pripildyti termosą karštu vandeniu ir palaukti 5 minutes, kol įkais vidinės sienelės.“

Kai reikia šalčio

Dar viena produktų kategorija, kuria vasarą aktyviai domisi lietuvaičiai, yra šampano ir ledukų kibirėliai bei šaldymo kubeliai. 

„Savo klientus mėgstame vadinti virtuvės aristokratais. Šis apibūdinimas – ne apie kilmę ir ne apie piniginės storį, o apie bendrą reiklumą kokybei bei išlavintą kasdienybės estetikos pojūtį“, – aiškina „Metalo amžiaus“ atstovė. Žmones, kurie kokybinius ir estetinius reikalavimus nori suderinti su konkurencinga kaina, Janina kviečia atkreipti dėmesį į to paties vokiečių gamintojo „Weis“ ledukų kibirėlį su termosienelėmis ir šampano kibirėlį su termosienelėmis

Daugiau informacijos: metaloamzius.lt

Žurnalas „Interjeras.lt pataria“