Interjero autorė Laura Krivienė (FORM studio)
Nuotraukos Leono Garbačausko
Tekstą parengė Gytautė Ivanauskaitė

Paklausta apie šiuos namus, architektė, FORM studio vadovė, Laura Krivienė juos apibūdino kaip poilsio vietą, kurioje interjero konceptas turi atspindėti šeimininko pomėgį – medžioklę. Atsižvelgiant į tai, norėjosi perteikti vyriškumą ir šaltumą, tad pasirinktos dėvėjimuisi atsparios šalto tono medžiagos, pavyzdžiui, betonas, mikrocementas, oda ir metalas. Pirmo aukšto sienos  suręstos iš natūralių rąstų, todėl šaltų medžiagų reikėjo dar ir kaip atsvaros, kad visas interjeras neprimintų sodybinio medinuko.

Pažvelgus į svetainės grindis, akys krypsta į stiklinį liuką. Jis veda į vyno rūsį. Šeimininkas norėjo nepaslėptos erdvės po žeme, atvirkščiai matomo akcento. Buvo ir kitų įdomybių, kurių įrengimo klausimus turėjo išspręsti architektė. Ji pati išsikėlė užduotį atsisakyti grindjuosčių ir durų apvadų, pritaikyti mazgus, įrengti reguliuojamuosius laiptus, kad, sėdant namui, neatsirastų plyšių ir niekas neišsiklaipytų. Visi neįprasti sprendimai buvo kruopščiai išnagrinėti, siekiant maksimaliai įgyvendinti interjero viziją. Pavyzdžiui, mikrocementas pasirinktas dėl unikalaus chaotiško rašto. Jis itin tiko erdvėms, kuriose reikėjo sujungti skirtingas sienų ir grindų plokštumas. Lyginant su dažais, ši medžiaga yra gerokai atsparesnė. Architektė pastebi, kad poilsiniam namui jis puikiai tinka tiek dėl natūralaus rašto, tiek dėl didelio atsparumo.

Prieš pradedant įrengimo procesą, prireikė ir rąstų restauracijos. Namas trejus metus specialiai nebuvo liečiamas, kad susistovėtų ir pasėstų rąstai – tai įprasta praktika, taikoma įrengiant tokio tipo objektus. Šiame name visi rąstai buvo specialiai smėliuojami, siekiant išryškinti medienos tekstūrą, vėliau dažomi, kad būtų išgauta išraiškinga ir gyva smėlio spalva. Kontrastui sukurti pasirinkti tamsesnės spalvų gamos baldai. Pavyzdžiui, virtuvės baldams naudoti metalo lakštai. Idėja buvo atsisakyti bet kokios metalo imitacijos, todėl, nusprendus apdirbti metalą,  buvo svarbu jo natūralų raštą, kuris parkeliauja lakštais iš gamyklų, perteikti virtuvės fasade. Šie unikalūs raštai nebeatsikartoja jokiame kitame balde, o pats medžiagiškumas suteikia patalpai industrinio stiliaus prieskonį ir gamybinės virtuvės įspūdį. Virtuvės baldo viduje stalviršis ir sienutės buvo išlietos iš betono. Kaip ir darant fasadus, taip ir čia buvo norima atsisakyti imitacijos. Metalas atsikartoja tiek laiptuose, tiek durų ir lovos sienos skydo apkaustuose, TV projektoriaus balde svetainėje šalia židinio.

Objekte integruota ir išmanaus namo sistema. Ja galima valdyti tiek apšvietimą, tiek garso sistemą visame name. 252 m² namuose išmanioji sistema valdoma telefonu, kad viską būtų galima nustatyti sėdint fotelyje ar gulint lovoje. Be to, svetainėje yra įtaisytas projektorius, todėl išmaniuoju valdikliu galima patogiai ir greitai įjungti vakaro apšvietimą filmų peržiūrai. Dėl išmaniosios sistemos buvo sukurti keli apšvietimo scenarijai: kiekviena patalpa turi galimybę būti apšviesta maksimaliai tolygiu apšvietimu, tačiau kartu buvo projektuojamas ir dekoratyvus apšvietimas. Dekoratyviam ir blausiam apšvietimui sukurti pasitelktas įfrezuotas LED profilis svetainės santvaroje bei po laiptais esančiose pakopose. Taip pat LED juostos įrengtos už veidrodžių vonios patalpose, po spintelėmis, dušų lubų nišose, o miegamosiose patalpose dekoratyvus apšvietimas kuriamas industrinio stiliaus toršerais ir staliniais šviestuvais.

450