Prabanga ir harmonija Niujorke

 

Projekto autoriai: Rockwell Group
Vieta: Niujorkas, JAV

Įgyvendinta: 2019 m.
Tekstas: Gintautės Kisieliūtės

 

Žinoma architektų bendrovė Rockwell Group visai neseniai atskleidė pirmojo viešbučio tinklo Equinox projekto dizainą. Viešbutis įsteigtas Niujorke, Hudson Yards rajone. Interjeras išsiskiria aukštos klasės komfortu, leidžiančiu užimtam keliautojui prabangiai ilsėtis ir gyventi sveiką gyvenimo būdą net ir lankantis svečioje šalyje ar mieste. 

 


Architektai rėmėsi koncepcija, atsižvelgdami į vis populiarėjantį žmonių gyvenimo būdą: darbo – laisvalaikio – kelionių – poilsio – sveikatingumo junginį, reikalaujantį atitinkamo pobūdžio sprendimų. Toks asmuo nenori išsimušti iš vėžių net keliaudamas. Jam itin svarbiais trimis gyvenimo aspektais ir buvo remtasi projektuojant Equinox interjerą: judėjimas, visavertė mityba, regeneracija. Siekiant sukurti visapusiškai humanistinę patirtį, didžiulis dėmesys buvo skirtas ne tik miegamiesiems, bet ir bendrosioms erdvėms, restoranui. Norint padėti svečiams prisitaikyti prie vietinės laiko juostos, įvestas aiškus ryto, dienos ir vakaro ritmas. Jis atsispindi visose bendrai naudojamose zonose per šviesą, garsą, patiekiamus maisto produktus. Tokiu būdu norėta natūraliai nuteikti žmones smalsauti, bendrauti ir ilsėtis, priklausomai nuo paros meto. 

Viešbutyje yra net 212 miegamųjų, trys didžiulės bendrosios erdvės, restoranas. Visur naudojamos prabangios, elegantiškos medžiagos, netikėti jų deriniai ar sprendimai, pvz., epoksidinės dervos paviršiai, lankstytos metalo plokštės, akmuo, oda. Lankytojai jaučiasi tarsi patekę į ištaigingą industrinę erdvę. Spalvų paletė išsiskiria ramumu, solidumu, malonia variacija tarp šviesių ir tamsių atspalvių. Keletas prigesintos indigo spalvos detalių patalpas pagyvina, tačiau nerėžia akies. Tokioje aplinkoje žvilgsnis nešokinėja nuo vienų elementų prie kitų, viskas maloniai susipina į bendrą foną.  

 

  


Miegamuosiuose vyrauja tamsesni, ramybei ir poilsiui nuteikiantys atspalviai, užlieti blausaus apšvietimo. Norėdami, kad niekas nedrumstų svečių miego, architektai pasirūpino net  smulkiausiomis detalėmis – jie panaikino visas jungiklių bei rozečių švieseles, o užuolaidoms parinko storą, šviesos nepraleidžiantį audinį. Tylai sukurti sienoms buvo panaudotos aukščiausios klasės garso izoliacijos medžiagos. Kambariai padalyti į dvi pagrindines zonas: miego ir bendrąją-laisvalaikio, prausimosi erdvę, kurioje yra drabužinė bei kiti patogumai. Toks erdvės formatas suteikia galimybę užsiimti joga, meditacija ar mankšta, o papildoma sofa leidžia patogiai įsitaisius skaityti ar dirbti, ruoštis miegui. 

Lauko terasoje eksponuojami meno kūriniai suteikia šiuolaikiškumo ir kultūriškumo, o kai jie būna apšviesti vakarėjančios saulės spindulių, tampa gyva, mirguliuojančia instaliacija ir svečius hipnotizuoja lyg ugnies liepsna. Recepcijos baldas, pagamintas iš epoksidinės dervos, stebina organišku piešiniu, o šalia esantys žemi minkštasuoliai sukuria svetingumo nuotaiką. Visi viešbučio paviršiai spindi prabanga: juodo akmens grindų plokštės, Venecijos lipdiniai ant lubų, medžio masyvo sienų plokštės, didžiulės kolonos, lankstytas metalas, stiklinės pertvaros, dengtos šilku su metalo gijų siūlais. 

 

 


Projekto autoriai Rockwell Group sukūrė efektingą, solidų viešbučio interjerą, skirtą komfortą mėgstančiam žmogui, kuriam svarbu laikytis kasdienio režimo. Šioje aplinkoje žavi elegantiški formų, paviršių ir natūralių tonų deriniai, padedantys išlaikyti pusiausvyrą dirbant ir keliaujant. Labai aiškiai suformuota tikslinė auditorija pasufleravo savitus poreikius, o architektai juos puikiai perteikė vizualiai. 

Nuotraukų galerija:

              

Žurnalas Centras