Interjero autorės Indrė Dorofėjūtė ir Rosita Butkytė
Studija In Arch
Nuotraukos Lina ADi photography
Tekstą parengė Urtė Gedzevičiūtė

Interjero architektės Indrės Dorfėjūtės ir jos vadovaujamos studijos In Arch pagrindinė užduotis buvo sukurti funkcionalius ir jaukius namus jaunai šeimai.

Pro kotedžo langus atsiveria vaizdas į žalumą ir pušis, todėl vienas iš tikslų buvo interjerą integruoti tiek į bendrą aplinką, tiek į namo architektūrą. Norint atkartoti gamtos spalvas, šalia neutralių ąžuolo, baltų ir pilkų tonų atsirado žalsvų, molio raudonumo akcentų.

Dizainerė pasiūlė nemažai funkcionalių sprendimų, kaip optimaliai išnaudoti vietą ir padaryti užsakovų gyvenimą patogesnį. Palikti minimalūs praėjimai, o spinta įrengta įėjimo zonoje. Sandėliukas, tualeto kambarys bei virtuvė tarsi suformuoja vieną tūrį, dengtą medinių tašelių skydais. Jie atsikartoja ir fasade. Vienas labiausiai į akį krintančių akcentų – labai praktiška palei visą laiptų sieną suformuota lentyna. „Taip norėjosi kuo funkcionaliau išnaudoti visas erdves ir turėti pakankamai vietos daiktams sandėliuoti“, – savo intencijomis dalijasi kūrėja. Dėl tos pačios priežasties ir dalis virtuvės paslėpta po laiptais.

Antrame aukšte įrengtas miegamasis, drabužinė, vaikų ir vonios kambariai. Pastarasis sukurtas taip, kad gulint vonioje būtų galima grožėtis gamtos vaizdais pro langus. Vonios zona tarsi įleista į baldą ir taip akcentuota. Vos pravėrus vonios kambario duris, dėmesį prikausto stambaus mozaikinio betono (terazzo) rašto grindys, kontrastuojančios su balto marmuro plytelėmis.

Daugiau nuotraukų: