Yara International biuras

 

Interjero autoriai: Inblum (Dmitrij Kudin, Laura Malcaitė, Eglė Dimaitytė, Marija Stonytė, Rūta Kazėnaitė, Gintautas Gutauskas)
Nuotraukų autorius: Darius Petrulaitis


Pasaulinio trąšų gamintojo Yara International interjero projekto koncepcija grindžiama gamtos gyvybingumu. Bendrovės tapatumas perteikiamas dinamiškomis, augalų įkvėptomis formomis, spalvomis ir faktūromis. Biuras spinduliuoja natūralia energija, lyg daigai po šiltu saulės spinduliu. Šviesių spalvų paletė derinama su natūralaus medžio gaminiais, kad būtų sukurta jauki darbo aplinka. Planinė struktūra: atviros poilsio zonos, neformalūs susitikimų kambariai, lenktos sienos. Didžiulės lenkto stiklo pertvaros skatina smalsumą, atvirumą, bendradarbiavimą.

 


Užsakovai pageidavo įsikurti aukščiausio komforto lygio biure, atspindinčiame jų vertybes ir skatinančiame produktyvų darbą. Biure dirba tarptautinis kolektyvas iš įvairių Europos šalių, todėl norėta sukurti aplinką, kurioje darbuotojai galėtų bendradarbiauti, turėtų galimybę neblaškomi triūsti, bet kartu jaustųsi jaukiai ir turėtų erdves, skirtas vieni kitiems pažinti. Siekiant užtikrinti skirtingus didelio skaičiaus žmonių poreikius, suprojektuotos įvairios erdvės: neformalūs pasitarimų kambariai, baro aukščio laikinosios darbo vietos, tylos zona, žaidimų kambarys, jogos patalpa, daugiafunkcė mokymo erdvė ir t. t. Tačiau didžiausią plotą užima atviro plano darbo erdvės, sudalytos į zonas pagal įmonės skyrius.

Stengiantis suteikti jaukumo, pritaikyta medienos apdaila bei pastelinės spalvos. Modernumą, šiuolaikiškumą pabrėžia dideles erdves puošiantys betoniniai paviršiai, kurie, be kita ko, ir ilgaamžiai. Išskirtiniu projekto akcentu tampa metalinės perforuotos akustinės lubos, plastiškai vingiuojančios per patalpas ir pagal poreikį atitinkamose zonose atliekančios savo paskirtį, o kur to nereikia – apnuoginančios originalias lubas bei daugybę inžinerinių vamzdynų, skydelių ar laidų kanalų. Toks trimatis lubų dizainas suteikia interjerui dinamikos.

 

 

 

Komfortui užtikrinti, įdiegta pažangi DALI sistema, reaguojanti į natūralaus apšvietimo lygį: šviestuvai per daviklius automatiškai įjungia didesnį ar mažesnį dirbtinės šviesos srautą. Daugybė susitikimų ar pasitarimų „kapsulių“, t. y. stiklinių kambarių, buvo įrengta naudojant dvigubas lenkto stiklo akustines pertvaras, nes pageidauta itin geros garso izoliacijos. 

Subtilios darbo zonos ir žaismingos, spalvingos, įdomiais baldais, šviestuvais bei kitais interjero elementais papildytos erdvės sudaro puikią dermę tarp rimties ir susikaupimo. Didelis dėmesys, skiriamas ne tik estetikai, bet ir technologijoms, padedančioms sukurti ne tik gražią, bet ir komfortišką darbo vietą parodo tiek darbdavio, tiek projekto autorių profesionalumą ir žmogiškumą.

Nuotraukų galerija:

          

Žurnalas „Centras“