Apie projektą:

Bendraautoriai: Povilas Žakauskas, Rūta Kazėnaitė
Šalis: Lietuva
Plotas: 170 m2

Geriausias biuro interjeras

Skuba biuras

Šis nedidelis biuras buvo projektuojamas SKUBOS būstinės pastate, įsikūrusiame industrinėje Vilniaus teritorijoje.

Pirminis patalpų planas lėmė kad darbo erdvės buvo numatytos perimetru – šalia langų, o biuro centre buvo numatyta susitikimų erdvė. Čia suprojektuotas aptakių formų tūris – biuro branduolys, talpinantis savyje susitikimų kambarius ir veikiantis kaip pagrindinis biuro akcentas ir erdvę formuojantis elementas. Šio tūrio formos atsveria griežtas pastato konstrukcijų, stiklo vitrinų, darbo stalų linijas, suminkština erdvę. Judėjimas aplink jį organiškas – nėra staigių posūkių, ilgų koridorių. Tūrio apdailai pasirinktas veltinis taip pat sušvelnina biuro charakterį, bei veikia kaip akustinis elementas. Susitikimų kambariai, esantys šiame tūryje – kaip iš mokslinės fantastikos filmo - nė vieno stataus kampo, tolygiai šviečiančios lubos, apvalūs langai.

Klientas pageidavo tamsesnio kolorito nei įprasta – buvo sukurtas gana tamsus bendras interjero fonas, tad buvo svarbu panaudoti ryškesnių akcentų, kad erdvė nesusilietų į vientisą masę. Tad pasirinkome „Petrol“ spalvos veltinį, natūralios šviesiai rudos odos fotelius, šviesaus medžio darbo stalų atskyrimo sienutes.

Kuriant tamsų interjerą apšvietimo sprendimai yra ypač svarbūs. Bendrai erdvei apšviesti buvo pasirinkti prožektoriniai šviestuvai, darbo vietas apšviečia kiek siauresnio kampo šviestuvai – šviesa patenka tik ant darbastalio. Darbo vietų šviestuvai, susitikimų kambario tūris skleidžia šviesą į lubas, taip išryškindami betoninių lubų konstrukciją. Darbo erdvėje šviesa prigesinta, koncentruota tik į tikslines zonas. Tuo tarpu susitikimų kambariuose tolygiai šviečia visa lubų plokštuma – visa šių kambarių erdvė puikiai apšviesta.

English

This compact office was designed in the SKUBA headquarters building, in an industrial part of Vilnius.

The existing plan determined that the working spaces would be placed along the perimeter – near the windows, creating a meeting space in the center. Here was placed a blob-shaped volume – the core of the office. It accommodates meeting rooms and works as the main accent and space shaping element. The sleek lines of it complement and soften the rigid concrete construction and glass partition grid. Moving around this central volume is organic – there are no sharp turns, no long corridors. The felt finishing of its walls also soften the character of the office and works as an acoustic element. The meeting rooms inside it seem to be right out of a science fiction movie – no right angles, evenly illuminated ceiling, round windows.

The client requested a darker colour palette than usual – quite a dark background was created, so it was important to use some brighter accents to avoid everything blending into one mass. That is why the „Petrol“ colour was chosen for the felt, together with light brown leather lounge chairs and light wood workspace partitions.

Lighting plays an important role in every interior, but especially in a dark one. Track lighting with spotlights was chosen for the general lighting. Workplace lights have a narrower angle than usual – the light only hits the worktop. The workplace lights and the top of the central volume emit upward light highlighting the concrete ceiling structure. The light is dimmed in the work space, concentrated only in the functional areas. Meanwhile, the meeting rooms are very well lit by the illuminated ceiling.

Nuotraukos: Norbert Tukaj