Apie projektą:

Bendraautorius: Kristijonas Skirmantas
Šalis: Lietuva
Plotas: 53 m2

Apartamentai su žaliom lubom

Naujos statybos bute esantis dviejų kambarių buto išplanavimas buvo optimizuotas sumažinant perteklinius pagalbinių patalpų įėjimo koridoriaus bei vonios kambario plotus, taip sukuriant galimybę sutaupytame plote įrengti papildomą svečių-darbo kambarį.

Bute dominuoja šviesios sienų spalvos taip pat įrengtos balto betono grindys, atspindinčios pro vitrininius langus patenkančią dienos šviesą. Taip užtikrinama, kad didžiąją dienos dalį butas būna labai šviesus. Baltame fone išryškinami skirtingų medžio atspalvių baldai, bei atskiri spalviniai akcentai. Interjero akcentu tampa ramaus alyvuogių atspalvio lubos. Šis sprendimas padėjo sugriauti mitą, jog tamsi lubų spalva vizualiai mažina kambario aukštį, ir, pasak buto gyventojų, sukūrė priešingą efektą viršutinė erdvės riba mažiau suvokiama.

Bute šiuolaikiniai baldai derinami su XX a. viduryje lietuvių dizainerės V. E. Cukermanienės sukurtu krėslu bei iš užsakovės močiutės paveldėtomis restauruotomis Thonet gamintojo kėdėmis.

English:

The layout of this apartment was optimised to better meet the requirement of a young family. An extra guest room/study was squeezed in. The apartment is characterised by bright colors, including the floor, that reflects more light. Light tones of white act as a backdrop for different tones of wood and colorful accents. Main character in this design - olive color ceiling. This design decision tackles the myth that dark ceiling reduces the space. According to the client - dark color reduces the perception of depth and confuses what the actual distance to the ceiling is. In this apartment modern furniture is combined with a midcentury rocking chair by lithuanian designer V. E. Cukermanienė and old refurbished chairs by Thonet, inherited from grandmother.


Nuotraukos: Norbert Tukaj