Apie projektą:

Bendraautoriai: Kristijonas Skirmantas, Gabrielė Monika Žemaitytė
Šalis: Lietuva
Plotas: 460 m2

Monday Office

„Monday Office“ – tai Green Hall 3 verslo centro pirmame aukšte įsikūrę 460 m2 aptarnaujami biurai. Spalvingas, stimuliuojantis ir darbui pandemijos sąlygomis pritaikytas interjeras, iš naujo reinterpretuojantis bendradarbystės erdvės sampratą.

Antrasis “Monday Office” ženklu pažymėtas biurų viešbutis liko ištikimas savo koncepcijai, kuri pasiteisino ir tapo ypač aktuali korona viruso pandemijos metu – visiškai įrengti, privatūs, išskirtinio interjero ir visapusiškai prižiūrimi biurai 1–5 žmonių komandoms. Biurą sudaro 16 skirtingo dydžio kabinetų, du pasitarimų kambariai, virtuvė, kavos taškas, privatūs ir pusiau atviri pasikalbėjimo taškai, šviesi ir dinamiška vestibiulio erdvė bei kitos pilnaverčiam biuro egzistavimui būtinos funkcijos.

Kuriant interjerą, stengtasi išvengti nuobodaus ir korporatyvaus koridoriaus įvaizdžio. Tai pasiekta planuojant patalpas ortogonaliai pastato konstruktyvui, kurio kryptis nesutampa su išorinių fasadų kryptimis. Taip bendrosioms erdvėms suteiktas išraiškingas siluetas, kurį dar labiau sustiprina naudojamos skirtingos formos- vienoje praėjimo perspektyvos pusėje formos griežtos, kitoje priešingai – minkštos ir suapvalintos. Šias formas padiktavo unikali pastato geometrija ir noras suteikti biuro gyventojams potyrių, leidžiančių paįvairinti darbinę rutiną.

English:

"Monday Office" is a 460 sq. m. co-working space, located on the ground floor of Green Hall 3 business centre in Vilnius, Lithuania. Colorful, bold and incentive, it re-thinks the very concept of shared workplace meeting the demand of social distancing due to the recent pandemic circumstances.

The second “Monday Office” remained loyal to its philosophy which proved itself very relevant in the times of Covid 19 pandemic - private, equipped and fully serviced small offices accommodating small teams from 1 to 5 persons. Premises consists of 16 such offices, 2 meeting rooms, kitchenette, coffee point, private and semi-private phone booths, informal leisure area filled with natural daylight and single armchairs scattered through the space.

The layout rejects an outdated straight corridor corporate image by positioning partitions in an orthogonal system corresponding the structural grid of the building and not aligning them with the external facades. This solution allowed to create a dynamic silhouette for the main axis of the space which was emphasized by diversifying opposite sides of it. One side was designed using perpendicular straight elements, while curvy silhouette meanders along it on the other side.

Contrasting and bright colors plays a key role in the interior. The intention from the beginning was to create a brave and inviting space representing future residents of the office- ambitious, daring, appreciating quality and identity. Calm and neutral tones are used for the interior of the working studios.

Nuotraukos: Norbert Tukaj